Hove-fyll for 23 millioner kroner

- Veldig lett å få tak i alkohol, sier 16-åring.

DAGENS FØRSTE PÅ HOVE: Torger Solheim (18) skåler i svensk øl utenfor teltet. Bak kjølekassene for drikke sitter fra venstre: Petter Cindahl (18) og Per-Henrik Aaberg (20). Alle fra Moss. Foto: Eivind Kristensen
DAGENS FØRSTE PÅ HOVE: Torger Solheim (18) skåler i svensk øl utenfor teltet. Bak kjølekassene for drikke sitter fra venstre: Petter Cindahl (18) og Per-Henrik Aaberg (20). Alle fra Moss. Foto: Eivind Kristensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| TROMØY (Dagbladet): Lurer du på hvor mye poden drikker for under Hovefestivalen? Agderforskning i Kristiansand mener de har svaret. I fjor ble det i løpet av festivalen konsumert alkohol for 23 millioner kroner.

Dagbladet møtte fire gutter i begynnelsen av 20-årene fra Moss på campingplassen. Bak et lite berg av øl åpnet de sin første boks klokka halv ett i dag.

- Vi drikker nok et brett med øl (24 bokser) hver om dagen, slår Torger Solheim (18) fast.

Fulle 16-åringer I fjor ble det medieoppstyr på grunn av fulle folk tidlig i tenårene både inne på festivalområdet og på campingen. Heller ikke i år har Hovefestivalen sluppet unna de kritiske oppslagene.  

- Det ser ut som om det er blitt mer drikking blant de yngre. Vi får ta en evaluering av det hele til høsten. Det skal jo ikke være sånn, sier festivalen ansikt utad, bookingansvarlig Toffen Gunnufsen til Fædrelandsvennen. Alle som skal kjøpe alkohol inne på festivalen får et bånd rundt håndleddet som bevis på at de er over 18 år. Men systemet er langt i fra vanntett, og en 16-åring Dagbladet snakket med viste stolt fram sitt skjenkebånd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.