<strong>NY TIDSFRIST FOR HOVE:</strong> Hovefestivalen fremtid er utsatt. Aust-Agder tingrett har utsatt konkursbegjæringen til 23. desember. Toffen Gunnufsen (t.v) håper nye investorer kan redde festivalen.
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .
NY TIDSFRIST FOR HOVE: Hovefestivalen fremtid er utsatt. Aust-Agder tingrett har utsatt konkursbegjæringen til 23. desember. Toffen Gunnufsen (t.v) håper nye investorer kan redde festivalen. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX . Vis mer

Hove går ikke konk i morgen

Saken utsatt — men faren er ikke over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hovefestivalen ble tidligere denne måneden begjært konkurs av skattemyndighetene, og hadde frist på seg til i dag å betale kravene.

I morgen skulle nemlig konkursbegjæringen opp for Aust-Agder tingrett.

Men nå får Hove noen dager ekstra. Tidsfristen for behandling av saken er ikke blitt overholdt, og Aust-Agder tingrett melder i dag at konkursbegjæringen er utsatt til 23. desember.

Dette var nytt for musikksjef Toffen Gunnufsen.

- Vi fikk først høre det via NRK i dag at saken er utsatt, sier Gunnufsen til Dagbladet.no.

Ny investor
For festivalen får ikke utsettelsen noen store praktiske følger. De hadde hele tiden belaget seg på morgendagen som endelig frist.

- Vi har hele tiden sett på denne dagen som deadline, og hadde basert oss på å møte opp i retten i morgen, sier Gunnufsen.

Bookingsjefen kan fortsatt ikke garantere at Hove unngår konkurs, men han håper nå på en ny investor som kan være med på å redde festivalen.

- Vi har jobbet med en ny investor en måneds tid nå. De gjør en gjennomgang av selskapet og vi er i en positiv dialog
.

Toffen tror og håper at alt vil være på plass til i morgen formiddag, men vil foreløpig ikke gå ut med navn på den nye investoren.

- Du kan si at vi har en positiv innstilling. Jeg kan likevel ikke garantere noe, men begge parter har veldig lyst til å få til dette.

Mange hjelpere
Arendal kommune var i oktober med på å omgjøre gjelden på fire millioner kroner til tilskudd, og næringslivet i Arendal har også rykket inn med pengestøtte. Hovefestivalens leverandører har også gått med på den mye omtalte akkorden, ifølge Toffen.

- Deadlinene fra Skatt Sør var jo mer definitiv enn kravene fra de andre, sier Gunnufsen og understreker at det med nye investorer på banen vil bli ryddet skikkelig opp.

- Det som er viktig er at hele pakken er på plass, det er ikke bare kravet fra Skatt Sør som skal betales, vi må også finansiere akkorden som folk har gått med på. Vi vil slette gjelda vår.

Ingen kiosk
Investoren Hovefestivalen er i dialog med skal ha erfaring med konsertarrangementer fra tidligere, og er ikke basert i Oslo. Dialogen med hovedinvestoren har foregått i en måneds tid.

- Det er jo ingen kiosk vi driver, skal de gå inn med midler må de vite alle aspekter med driften vår. Skal man kjøpe en bil så vil man jo vite alt om den, ikke bare hvordan den ser ut på utsiden.

Toffen understreker også at de er svært opptatt av å videreføre festivalen slik den er, og at publikum ikke vil merke noen forskjell.

- Den eneste endringen på festivalen med nye investorer, blir rent driftsmessig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer