Hove hevder de er i rute

Selger bra med billetter.

NÅR TROLIG MÅLET: Hove regner med å nå målet når det gjelder salg av festivalpass. Her fra fjorårets konsert med In Flames. FOTO: SCANPIX
NÅR TROLIG MÅLET: Hove regner med å nå målet når det gjelder salg av festivalpass. Her fra fjorårets konsert med In Flames. FOTO: SCANPIXVis mer

|||Tre uker før Hovefestivalen dras i gang melder festivalledelsen at man er innen rekkevidde med å nå målsettingen med billettsalget.

Det er under 3.000 igjen av det totale antallet ukepass, som har solgt «noe tregere» i år enn i fjor, mens dagspassene selger raskere enn i festivalens to første leveår.

Målsettingen har ifølge pressetalsmann Gaute Drevdal vært å selge 11.000 billetter hver dag, fordelt på 7.000 ukepass og 4.000 dagspass. At ukepassene har gått tregt ut, mener han skyldes at festivalen kom sent i gang med både booking og planlegging.

Hovefestivalen gikk som kjent konkurs i 2009 — en konkurs som det tirsdag ble kjent skal etterforskes av politiet, etter at borevisor avdekket flere potensielt straffbare forhold.

Men selve festivalen lever videre. Nå som nytt selskap, Hove Republic, med ny eier, britiske Melvin Benn og hans Festival Republic, i ryggen.

— Vi ser at salget har økt radikalt de to siste ukene. All erfaring tilsier at den utviklingen vil fortsette med enda større intensitet helt frem til festivaluken. Det ser ut til å jevne seg fint ut nå, sier Drevdal i en presseuttalelse.

Festivalen går av stabelen 22. til 25. juni, og det er andredagen med The Killers og avslutningskvelden med Faith No More og Prodigy som selger best.

Øyafestivalen annonserte for øvrig en rekke nye navn i dag, blant andre newyorkerne i Vampire Weekend. Dermed er deres program for året komplett.

(NTB)