Hove-investor vurderer å bruke millioner

Men trenger mer tid til å tenke.

Hovefestivalens mulige investor, som er avgjørende for å berge den konkurstruede festivalen, trenger mer tid på å bestemme seg.

Egentlig skulle investorens avgjørelse ha falt mandag kveld eller tirsdag formiddag. Men på tampen kom meldingen om at Aust-Agder tingrett utsetter behandlingen av konkursbegjæringen fra Skatt sør til lille julaften - ifølge NRK Sørlandet på grunn av at retten ikke varslet styreleder innen fristen.

Skatt Sør har begjært Hovefestivalen konkurs etter samlet skatte- og avgiftskrav på mer enn 4 millioner kroner.

- I og med at den nye fristen fra Skatt sør kom opp, ville også investoren bruke noen dager til, sier Hovefestivalens bookingsjef Toffen Gunnufsen til Agderposten.

Den gjenstående potensielle investoren er den eneste som Hovefestivalen er i konkrete samtaler med etter at finanskrisen førte til at flere andre trakk seg. Det skal dreie seg om et selskap utenfor Oslo med erfaring fra konsertarrangementer, og som meldte sin interesse for fire uker siden.

Toffen Gunnufsen bekrefter at den nye investoren må dekke inn hele den egenkapitalen som skulle opparbeides med hjelp fra andre investorer. Siden Aust-Agder næringsselskap har gått inn med to millioner kroner, vil det si fem millioner kroner.

(NTB)

UAVKLART: Hovefestivalens økonomiske problemer er fremdeles ikke løst. Her ivrige publikummere under årets konsert med The Raconteurs. Foto: EIRIK HELLAND URKE
UAVKLART: Hovefestivalens økonomiske problemer er fremdeles ikke løst. Her ivrige publikummere under årets konsert med The Raconteurs. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer
Hove-investor vurderer å bruke millioner