- Hove-konkursen lukter ren svindel

Festivalkolleger slakter Toffen & co.

SØLETE MORO: Hovefestivalen solgte bra med billetter, til tross for varierende vær. Så hvorfor gikk festivalen likevel med så enormt underskudd?, spør de andre norske festivalene. Her Per Kristian Fosse (17) under festivalen i 2007. FOTO: LARS EIVIND BONES
SØLETE MORO: Hovefestivalen solgte bra med billetter, til tross for varierende vær. Så hvorfor gikk festivalen likevel med så enormt underskudd?, spør de andre norske festivalene. Her Per Kristian Fosse (17) under festivalen i 2007. FOTO: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På to år klarte Hovefestivalen å pådra seg 15 millioner kroner i gjeld, og i desember gikk den konkurs.

Nå har den samme ledelsen, ved Toffen Gunnufsen og Morten Sandberg, startet opp et nytt selskap under ledelse av briten Melvin Benn. Disse skal arrangere ny festival til sommeren.

Det provoserer mange av de konkurrerende festivalene i Norge, som har fått nok av det de oppfatter som uansvarlig drift og spinnvill pengebruk på Sørlandet.

- Jeg merker jeg blir voldsomt provosert av at det skal være mulig å kaste bort millioner av kroner, la være å betale regningene, for deretter å bare starte opp på nytt som om ingenting har skjedd, sier Robert Dyrnes i Buktafestivalen til Dagbladet.

- Hove-konkursen lukter ren svindel, mener Behnam Farazollahi fra Slottsfjellfestivalen.

Les også: Hove: - Skuffende og trist

- Underlig underskuddFestivalene har ikke for vane å kritisere hverandre offentlig, men prosjektet Hovefestivalen har lenge virket provoserende på mange arrangører i Norge. Flere av dem oppfatter at Hove-konkursen har ødelagt for de andre festivalene, ved å gi dem et dårlig rykte hos sponsorer og leverandører. Konkurrentene undrer seg også over hvor alle millionene ble av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer