Hove-publikum kan få penger tilbake

Fristen for refusjon av kontantkortene er forlenget.

KAN FÅ PENGER TILBAKE: Festivalgjengerne som ikke brukte opp beløpet de satte inn på kontantkortene, har nå en ny sjanse til å få pengene refundert. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KAN FÅ PENGER TILBAKE: Festivalgjengerne som ikke brukte opp beløpet de satte inn på kontantkortene, har nå en ny sjanse til å få pengene refundert. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

(Dagbladet.no): På årets Hovefestival var det innført et nytt betalingssystem. Dersom festivalgjengerne skulle kjøpe mat, øl eller andre varer på festivalen, måtte de fylle penger på kortet ved festivalstart.

Det resterende beløpet skulle refunderes, men kvitteringene måtte løses innen en uke etter festivalslutt. Det var det imidlertid ikke alle som hadde fått med seg.

Nå har Hovefestivelen ombestemt seg, skriver Dagens Næringsliv i dag. Fristen for å få refusert restbeløpet er blitt forlenget til 31. juli.

- Da festivalen var over så vi at det fantes gjester som enten ikke hadde fått med seg refusjonsordningen, eller ikke rakk innom en av bodene før festivalen var over. Vi bestemte oss derfor for å forlenge fristen, sier Gaute Drevdal,  kommunikasjonsansvarlig på Hove, til Dagbladet.no.

Han presiserer at dette hadde ikke noe med klager fra publikum i etterkant å gjøre, slik Dagens Næringsliv skriver i dag.

Muliggjør refusjon
- At arrangørene har et behov for å kontrollere cash-flowen er åpenbart. Dette systemet er en videreføring av gammelt system med papirbonger, forklarer Drevdal.

- Med det gamle systemet, som fremdeles er i bruk ved en rekke festivaler som Norwegian Wood, må du først bestemme deg for hva du skal kjøpe, om det er en øl eller en hamburger, og så få en bong for dette. Men om du senere ombestemmer deg og finner ut at du ikke har lyst på en hamburger likevel, har du ingen mulighet for å få refundert bongen, og arrangøren beholder pengene dine. Med det nye systemet som vi tok i bruk, kan publikum faktisk få refundert pengene de ikke har brukt.

Uvisst hvor mye
Det vites foreløpig ikke hvor mange penger det er snakk om. Ifølge Ronny Hansen i Espos, som eier Cashless-systemet, vil pengene som ikke refunderes gå til arrangøren.

- Det er opp til arrangøren å sette fristen for refusjon, og det er de som beholder eventuelle restbeløp, sier Hansen til Dagbladet.no.

Cashless-kortene er ikke bare brukt på Hovefestivalen. Ifølge Dagens Næringsliv har Espos hittil registrert nærmere 50 000 betalingskort. Av disse er det registrert refusjoner på 7000 kort.

FORLENGER FRISTEN: - Vi skjønte tidlig at ikke alle kom til å rekke innom bodene, så vi forlenget fristen til 31. juli, sier kommunikasjonsansvarlig Gaute Drevdal. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM/ Dagbladet
FORLENGER FRISTEN: - Vi skjønte tidlig at ikke alle kom til å rekke innom bodene, så vi forlenget fristen til 31. juli, sier kommunikasjonsansvarlig Gaute Drevdal. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM/ Dagbladet Vis mer