Hove reddes trolig av kommunen

I dag avgjøres festivalens skjebne.

(Dagbladet.no): Onsdag vedtok driftsstyret i Arendal å ettergi gjelda på fire millioner kroner som Hovefestivalen AS har til kommunen.

Kommunen legger imidlertid en del føringer for ettergivelsen.

- Vi forutsetter at det gjennomføres en gjeldssanering mot de andre kreditorene. En annen ting er at et fremtidig overskudd skal komme Hove driftsselskap til gode. Driftsselskapet eies i sin helhet av Arendal kommune, sier Einar Halvorsen (H), medlem i driftsstyret, til Fvn.no.

I dag skal saken opp i bystyret. Halvorsen var onsdag sikker på at bystyret følger opp vedtaket.

- Det bør bli et flertall i morgen, i og med at det ble 6-3 i driftsstyret. Det er sikkert noen som er imot, men det løser ingenting. Pengene er tapt uansett.

To representanter fra Frp og Arbeiderpartiets Nils Johannes Nilsen stemte imot forslaget i driftsstyret.

Mandag presenterte Hovefestivalen regnskapstallene og ytret ønsket om å få ettergitt gjelda til kommunen. Fremskrittspartiet var skeptisk.

- Jeg tror ikke det blir snakk om å redde Hove, for det lar seg ikke gjøre uansett. Det er ingen økonomisk styring, sa Arne Austenå i Arendal FrP til Dagbladet.no.

FÅR HJELP? Festivalsjef Morten Sandberg og bookingsjef Toffen Gunnufsen får trolig ettergitt fire millioner i gjeld. Saken avgjøres i bystyret i Arendal i ettermiddag. Foto: SCANPIX
FÅR HJELP? Festivalsjef Morten Sandberg og bookingsjef Toffen Gunnufsen får trolig ettergitt fire millioner i gjeld. Saken avgjøres i bystyret i Arendal i ettermiddag. Foto: SCANPIX Vis mer

Underskuddet kom - i år som i fjor - på omlag seks millioner.

Festivalen skylder ifølge Fvn.no også penger til Telenor, Bama, Hove driftselskap og Sparebanken Sør, som må betales innen 1. desember.

Hove reddes trolig av kommunen