Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hove(d)festivalen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FESTIVAL: «Jeg skal ikke snakke høyt om navn, men du vet at Metallica kommer med plate til neste år», sa Toffen Gunnufsen til Dagbladet lørdag. Det hadde akkurat blitt klart at han hadde forlatt Quart-festivalen til fordel for nystartede Hovefestivalen, og blant all spekulasjonen om Quart-krangler og milliontap for Kristiansand, kom det også små drypp om hva hvilken bookingprofil den nye festivalen skal få. «U2 hadde vært optimalt», sa Toffens nye makker, Svein Bjørge, til VG. Til Aftenposten trakk han deretter fram Red Hot Chili Peppers og Toffen oppsummerte til slutt det hele på Dagbladet. no: «Det blir en slags feriekoloni i rockens fortegn».

ETTER BANDENE å dømme høres det ut som om de heller burde kalle festivalen for FFFF: feriekoloni for folk over førti. Planen er at Hovedfestivalen skal bli Norges svar på Roskilde, og ved å legge den så tett opp til storebror som mulig, vil de i stor grad kunne dele headlinere også. Problemet er bare at Roskilde ikke bare er kjent for fellesdusj og billig øl, men også for traust rockbooking. I år var det Bob Dylan, Roger Waters og Guns N\' Roses som var hovedattraksjonene i Danmark. Hvis Hovefestivalen har planer om å legge seg på denne linja kunne de like gjerne kalt seg Norwegian Wood.

VI HAR MANGE, mange rockfestivaler i Norge. Quartens - og Toffens - store bookingstyrke har i alle år vært å kunne se forbi rockfestivalkonvensjonene, og booke artister og musikksjangrer som ellers faller utenfor den norske festivalløypa. Det er uvisst hvilke grep Quart kommer til å ta for å bekjempe den nye konkurransesituasjonen, men det hadde vært trist om festivalen forsvinner i et hav av dinosaurartister som sannsynligvis vil ta turen til Oslo Spektrum uansett.

PÅ DEN ANNEN SIDE: hvis Toffen nå endelig har blitt kvitt irritasjonsmomentene fra Quart og kan konsentrere seg om sine tidvis geniale bookinggrep, samtidig som Svein Bjørge skaper en heidundranes campatmosfære, skal man ikke se bort fra at Hovefestivalen faktisk kan bli som Roskilde. Bare bedre.