Hovedkunstverket er søkk borte

Stor, gul smileballong fløy sin vei fra Hove.

SMILTE TIL HOVE: Men nå er Bjørn Bjarres kunstinstallasjon på det sentrale festivaltorget søkk borte. Foto: LARS EIVIND BONES
SMILTE TIL HOVE: Men nå er Bjørn Bjarres kunstinstallasjon på det sentrale festivaltorget søkk borte. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||TROMØYA (Dagbladet): Hovefestivalen har et omfattende kunstprogram med en rekke installasjoner rundt omkring på festivalområdet.Men i natt forsvant det mest sentrale kunstverket av dem alle: En stor, gul og heliumsfylt «smiley» som er laget av den etablerte kunstneren og tegneserieskaperen Bjørn Bjarre.

- Flere publikummere observerte at ballongen fløy sin vei i ett-tiden i natt. Vi vet ikke om den har løsnet av seg selv, eller om det er noen som har løsnet den, sier seksjonsleder for kultur og atmosfære på Hovefestivalen, Kari Skippervold.

Kunstneren purret på vaktholdetBallongen var festet i en karabinkrok til en vaier midt på det store, sentrale torget mellom scenene og handlegata på festivalområdet.

Nederst var det en tre meter høy metallstang. Ifølge kunstneren selv ga han Hove-ledelsen flere ganger i går beskjed om å skjerpe vaktholdet rundt kunstverket, etter at han observerte at festivalgjengere forsøkte å klatre opp metallstanga .- Jeg var litt irritert fordi vaktholdet ikke fungerte. Slik jeg ser det kan ikke ballongen ha slitt seg løs. Siden linen er intakt må noen ha dratt den ned og hugget av kroken, mener Bjørn Bjarre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer