Hovedrolle for Gåte-Gunnhild

Artisten får stadig mer skuespillerøvelse.

(Dagbladet.no:) Tidligere Gåte-vokalist Gunnhild Sundli ser virkelig ut til å få fart på skuespillerkarrieren.

For litt siden ble det klart at artisten hadde kommet gjennom første opptak til den prestisjefulle skuespillerutdanningen ved Kunsthøgskolen i Oslo.

I mellomtiden spiller hun i cabareten «Cafè Isogaia» ved Nord Trøndelag teater, og nå har Gunnhild (20) stukket av med den kvinnelige hovedrollen i storoppsetningen «Raud vinter», skriver Levangeravisa.

En virkelig audition

Sundli skal gå inn i rollen som den svenske tjenestejenta Bergitte, og spiller mot en av de store opprørerne, Paul Olsen fra Verdal. Rundt tjenestejenta Bergitte og opprøreren spinner det seg ei kjærlighetshistorie. I rollen som Olsen finner vi John Asle Tronstad forteller styreleder i Torvteatret i Levanger, Per Anker Johansen til avisa.

Gunnhild uttalte til Dagbladet før jul at hun kunne tenkt seg å bli skuespiller. Like etter ble det unge sangtalentet headhuntet av teatersjef Anderz Døving til rollen i «Cafe Isogaia», og nylig ble det altså klart at hun er videre til neste opptaksprøve ved skuespillerutdanningen.

- Hun trenger ennå skuespillerøvelse, men hadde jeg vært i juryen ville jeg ønsket å se henne videre, sa teatersjefen til Dagbladet.no.

Og bedre audition kan vel neppe en ung skuespillerinne-spire få. Stykket som Gunnhild nå har fått hovedrollen i er en storsatsing i regi av regissør Arnulf Haga.

 Akkurat nå: spiller Gunnhild Sundli i oppsettet av cabareteb «Cafe Isogaia». I august venter en hovedrolle i et nytt stykke. T.v: Ann Kristin Andersson Foto: Tom E. Østhus
Akkurat nå: spiller Gunnhild Sundli i oppsettet av cabareteb «Cafe Isogaia». I august venter en hovedrolle i et nytt stykke. T.v: Ann Kristin Andersson Foto: Tom E. Østhus Vis mer

Omfattende oppsetning

I alt er det rundt 120 aktører med i prosjektet, hvorav 42 rollekarakterer. I tillegg deltar 31 barn og et sankor på over 50 stykker.

Likevel er ikke rollelista komplett.

 Fra 12.august starter øvingene, og i september er det premiere på «Raud Vinter».