Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hovedvannledning gravd over

En stor vannledning er gravd over i Plogveien på Manglerud i Oslo tirsdag ettermiddag. Brannvesenet har kontroll, men vannet vil være stengt i flere timer.

GRAVD OVER: En stor vannledning ble tirsdag ettermiddag gravd over på Manglerud i Oslo.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
GRAVD OVER: En stor vannledning ble tirsdag ettermiddag gravd over på Manglerud i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Ifølge Oslo politidistrikt er det mye vann på stedet.

- Det er en hovedvannledning med 500 millimeter - en halv meter i diameter. De første rapportene forteller om mye vann. Flere biler med mannskap er på vei til området. Den første meldingen kom klokka 15.55, sa vakthavende i Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.

Brannvesenet fikk imidlertid raskt kontroll over situasjonen og fikk stengt av vannet.

På Twitter skriver Oslo politidistrikt at vannet ledes ned i en grop, og vil ikke gjøre skade på bygninger eller komme over veien.

- Det skal ikke ha kommet vann inn i kjellere eller blitt skade på infrastruktur. Vannet vil holdes stengt i området i flere timer, skriver brannvesenet.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli opplyser at det vannlekkasjen er i nærheten av Manglerud skole og Manglerud bad.

Tidligere i februar var det en stor vannlekkasje i en annen bydel i Oslo av samme årsak.

En gravemaskin i entreprenørjobb kuttet forrige mandag over en vannledning i en gate på Voldsløkka, og det flommet store vannmengder nedover gater og inn i kjellere ned mot Alexander Kiellands plass.

Dagbladet oppdaterer saken.

Hele Norges coronakart