Hovefestivalen er konkurs

Knekt av milliongjeld.

GJØRMEBAD: Foto: LARS EIVIND BONES
GJØRMEBAD: Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hove-festivalen er slått konkurs, melder Agderposten.

Dette ble avgjort av Aust-Agder tingrett i morges. Bookingsjef Toffen Gunnufsen, som ankom rettsmøtet alene på vegne av Hove, klarte ikke å overbevise dommeren om at det økonomiske grunnlaget for å fortsette var til stede.

Ifølge Agderposten godtok Toffen konkursbegjæringen, siden det ikke var penger eller andre midler igjen. — Vi har tidligere sagt at vi skulle gå i overskudd etter tre år. Vi har først og fremst vært opptatt av å skape noe unikt, og vi har vært bevisste på at vi måtte satse de første årene. I etterpåklokskapens lys ser vi at dette har kostet for mye. Med finanskrisen fikk vi også en uforutsett faktor som gjorde at mye plutselig ble vanskeligere, opplyser styreformann Morten Sandberg i en fersk pressemelding.

Hadde milliongjeldTrusselen om nedleggelse har hengt over hodene på Hove-sjefene siden Skatt Sør begjærte festivalen konkurs i begynnelsen av desember. Bakgrunnen for begjæringen var et krav på 1,3 millioner kroner i ubetalt moms. Dette var en knapp måned etter at Arendal kommune hadde gått med på å gjøre fire millioner kroner i lån om til støtte. Forutsetningen for dette var at ulike leverandører skulle gå med på akkord, det vil si en redusert utbetaling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer