Hovefestivalen har frigitt navnet på den omkomne mannen (54)

Døde av hjerteinfarkt.

DØDSFALL: Rundt klokka 16 i går fikk politiet beskjed om en alvorlig hendelse som hadde skjedd ved Amfiscenen på Hovefestivalen. Det ble senere kjent at en mann hadde omkommet, etter å ha fått et hjerteinfarkt. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
DØDSFALL: Rundt klokka 16 i går fikk politiet beskjed om en alvorlig hendelse som hadde skjedd ved Amfiscenen på Hovefestivalen. Det ble senere kjent at en mann hadde omkommet, etter å ha fått et hjerteinfarkt. Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer

(Dagbladet): Til og med i morgen finner Hovefestivalen sted på Tromøya i Arendal, for sjuende år på rad.

I går ettermiddag ble det kjent at en festivalarbeider kollapset på området ved Amfi-scenen. Det bekreftet politiets operasjonsleder, Gunn Lieng, overfor Dagbladet.

Døde av hjerteinfarkt Mannens liv sto imidlertid ikke til å redde. Han ble i går ettermiddag erklært død av helsepersonell.

I en pressemelding skriver Hovefestivalen at mannen som døde, var festivalens sikkerhetskoordinator Per Thoralf Hansen (54). Årsaken til dødsfallet var et hjerteinfarkt.

- Per var en kjær og høyt verdsatt kollega, som gjennom sitt arbeid som sikkerhetskoordinator har sørget for å gjøre Hove til en trygg og god festival for alle besøkende, frivillige og ansatte, skriver festivalen.

- Vil bli savnet Ifølge Hansens Facebook-side var han bosatt på tettstedet Frogner i Akershus, men er opprinnelige fra Gudbrandsdalen.

54-åringen er daglig leder og eier av produksjonsselskapet Produsentene AS, som ifølge egen nettside tilbyr prosjekt- og produksjonsledelse innenfor jubileer, festivaler, konserter, teater, film og TV.

I flere år har Hansen samarbeidet med musikkfestivalen på Tromøya, som sikkerhetskoordinator.

- Han vil bli savnet av alle som kjente ham og jobbet med ham. Våre tanker går nå til hans nærmeste familie, skriver Hovefestivalen i pressemeldingen.

På selskapets nettside kommer det fram at Hansen tjenestegjorde i Forsvaret fra 1986 til 1990, som koreograf og drillansvarlig i Garden.

Han sto for koreografien for Gardens oppvisningen under åpningsseremonien av OL på Lillehammer i 1994, og jobbet som prosjektleder og produsent i Concept Communication AS, fram til han etablerte Produsentene AS i 2004.