Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hovefestivalen har pengeproblemer

Ber Arendal kommune om hjelp.

(Dagbladet.no): Hovefestivalen sliter med økonomien, og håper nå på mer penger fra det offentlige.

I dag signaliserte styreleder Morten Sandberg at han vil søke Arendal kommune om lån. Agderposten erfarer at det dreier seg om inntil 4,5 millioner kroner, men Sandberg forteller til Dagbladet.no at det i høyden dreier seg om tre millioner kroner.

- Underskuddet fra i fjor var høyere enn det vi hadde estimert på forhånd. Vi har sagt at vi trenger tre år på å bygge denne festivalen, og det håper vi å få med oss politikerne på, sier Sandberg til Dagbladet.no.  

- Overraskende

- Hovefestivalen må stå på egne bein. Jeg skjønner at det kan være tungt i oppstartsfasen. En slik søknad er krevende for kommunen, og gruppelederne skal ha ekstraordinært møte neste torsdag. Dette kom overraskende, for vi har bevilget noen millioner allerede, sier varaordfører Tormod Vågsnes (KrF) til Agderposten.

Sandberg vedgår at pengemangelen er et problem for Hovefestivalen, men peker på investeringer i festivalopplevelsen - som kunst, teater, mat og drikke - som mye av årsaken til at det trengs mer penger.

- Så dette har ikke noe med «festivalkrigen» å gjøre - at dere bruker mer penger på artister enn dere egentlig har råd til?

- Nei, dette er overhodet ingen konsekvens av det. Hvis du ser på utviklingen på det internasjonale konsertmarkedet, velger de største artistene bort festivaljobber til fordel for stadionjobber. Det er kanskje bare noen mindre artister vi konkurrerer om, og derfor må betale mer for, sier Sandberg.  

TRENGER PENGER: Toffen Gunnufsen og Morten Sandberg håper Arendal kommune vil bidra med penger, og skal snakke med gruppelederne i de politiske partiene neste torsdag. Foto: SCANPIX
TRENGER PENGER: Toffen Gunnufsen og Morten Sandberg håper Arendal kommune vil bidra med penger, og skal snakke med gruppelederne i de politiske partiene neste torsdag. Foto: SCANPIX Vis mer

Har solgt 20 000

I debutåret hadde festivalen en omsetning på 53 millioner kroner, og styrelederen regner med at dette beløpet øker i år.  

Veksten kommer som følge av økte investeringer, men han tror også på økte inntekter. Hove har til nå solgt 20 000 billetter, som er mer enn på samme tid i fjor, ifølge Sandberg.

Umiddelbart etter fjorårets festival fortalte styrelederen mediene at det gikk mot underskudd.

- Det blir på et sted mellom en og fem millioner. Men det blir ikke på så mye som fem, vel å merke, sa han til Dagbladet 3. juli i fjor.

Ifølge Agderposten viste sluttregnskapet et underskudd på seks millioner kroner.

image: Hovefestivalen har pengeproblemer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media