SKAL BLI MER MORO: Erfarne britiske festivalarrangører skal etter det Dagbladet.no erfarer være interessert i å investere i Hovefestivalen. Da kan det bli flere gjørmebad på Tromøya. FOTO: EIRIK HELLAND URKE
SKAL BLI MER MORO: Erfarne britiske festivalarrangører skal etter det Dagbladet.no erfarer være interessert i å investere i Hovefestivalen. Da kan det bli flere gjørmebad på Tromøya. FOTO: EIRIK HELLAND URKEVis mer

Hovefestivalen kan bli engelsk

Her er festivalens hemmelige investor.

(Dagbladet.no): En hemmelig investor har de siste ukene vurdert å gå inn med penger for å redde Hovefestivalen. Investoren må bestemme seg før Hove skal konkursbehandles lille julaften.

Etter hva Dagbladet.no erfarer heter den mulige investoren Festival Republic. Det britiske gigantselskapet står blant annet som arrangør av Leeds- og Reading-festivalene i England, og har eierinteresser i Glastonbury og lokalet London Astoria.

Ble vist rundt
Pressesjef Gaute Drevdal ønsker ikke å kommentere opplysningene.

- Vi har ingenting å fortelle om potensielle investorer før alt er klart, sier han til Dagbladet.no.

Arendals ordfører Torill Rolstad-Larsen bekrefter imidlertid at hun har vært i møte med Hovefestivalen og en britisk interessent. Hun mener en eventuell ny britisk eier vil være uproblematisk selv om kommunen har bidratt med flere millioner i støtte.

- Det viktigste for oss er at festivalen overlever. Vi er selv ikke inne på eiersiden, og har dermed ikke noe særlig vi skulle ha sagt i forhold til dette, sier Rolstad-Larsen til Dagbladet.no.

Hun forteller at den britiske interessenten ble vist rundt på festivalområdet, og ble svært imponert.

Etter å ha konferert med daglig leder Morten Sandberg, som ikke vil kommentere saken, understreker ordføreren at forhandlingene ikke er ferdige.

Har vurdert oppkjøp
Festival Republics sjef og frontfigur heter Melvin Benn.

Hans personlige assistent opplyser at hun ikke kan kommentere saken, og at Benn vil snakke med oss om han føler det er noe å si
.

Etter det Dagbladet.no erfarer har selskapet hans - som tidligere het Mean Fiddler Group - ved flere anledninger snust på det norske festivalmarkedet.

Festival Republic er nå eid av giganten Live Nation.

Må møte i retten
Nyheten om en mulig investering i Arendal kommer imidlertid samme dag som Benn får negative presseoppslag i hjemlandet.

Ifølge Reading Evening Post har byrådet i Reading nå tatt festivalsjefen til retten for til sammen 26 brudd på helse- og sikkerhetslovene i forbindelse med festivalen i 2006.

Tiltalene dreier seg om manglende sikkerhet for arbeidere som hadde ansvaret for å sette opp sceneutstyr osv. i forkant av festivalen, og handlet ikke om dårlige sikkerhetsrutiner for de 80 000 publikummerne.

Saken skal etter planen opp for retten 22. januar.

Vil ikke merke forskjell
Bookingsjef Toffen Gunnufsen har ikke besvart Dagbladet.nos henvendelser i formiddag, men han har tidligere uttalt at de har vært i dialog med investorer i en måneds tid.

- Det er jo ingen kiosk vi driver, skal de gå inn med midler må de vite alle aspekter med driften vår. Skal man kjøpe en bil så vil man jo vite alt om den, ikke bare hvordan den ser ut på utsiden, sa Toffen. 


Toffen understreket også at de er svært opptatt av å videreføre festivalen slik den er, og at publikum ikke vil merke noen forskjell.

- Den eneste endringen på festivalen med nye investorer, blir rent driftsmessig.

Passende profil
Og Festival Republic kan potensielt være en god match for Hovefestivalen rent profilmessig. Leeds- og Reading-festivalene har tradisjonelt satset tungt på rock og indie, klubbmusikk og nye og mer ukjente grupper.

I fjor spilte band som Metallica, Rage Against the Machine og Bloc Party side om side med kritikerfavoritter som Vampire Weekend og MGMT (som begge også spilte på Hove).

Melvin Benn har også annonsert en ny festival i Reading til sommeren, kalt Heavenly Planet.

De første artistene her ble nylig offentliggjort.