Hovefestivalen legges ned

Dramatisk nedgang i billettsalget.

TJENTE IKKE PENGER: Publikum fotografert under Jake Bugg-konserten på Hovefestivalens hovedscene. Nå er det klart at festivalen legges ned. Foto: Sveinung U. Ystad
TJENTE IKKE PENGER: Publikum fotografert under Jake Bugg-konserten på Hovefestivalens hovedscene. Nå er det klart at festivalen legges ned. Foto: Sveinung U. Ystad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hovefestivalen legges ned. Det melder Agderposten i dag. Ifølge avisa er involverte aktører i Arendal-distriktet orientert om at Hove er arrangert for siste gang med sitt nåværede eierskap.

Ordfører Einar Halvorsen i Arendal kommune bekrefter nedleggelsen overfor Dagbladet.

- Jeg ble informert om dette på mandag og ble oppdatert av ledelsen i festivalen tirsdag. Det er på det rene at eierne ikke har klart å tjene penger på Hove, og selv om festivalen er del av et større konsern ønsker de derfor å avvikle, sier Halvorsen.

Gikk konkurs Hovefestivalen ble grunnlagt i 2007, etter at festivalsjef Toffen Gundersen trakk seg ut av Quart-festivalen han hadde bygget opp på nittitallet i Kristiansand. Den var da Norges største i sitt slag.

Allerede i 2008 gikk Hovefestivalen imidlertid konkurs, og boet ble kjøpt opp av det britiske selskapet Festival Republic, som også driver festivalene i blant annet Reading og Leeds.

- Toffen og daglig leder Morten Sandberg skapte en storartet festival, men fikset ikke dette med pengebalansen. De brukte penger uten at de visste om de hadde dem, uttalte Festival republic-sjef Melvin Benn den gang.

Men også han skulle få slite med å gjøre Hove lønnsom, og ifølge Agderposten gikk festivalen med 3,5 millioner kroner i underskudd i fjor og endte med en negativ egenkapital på 5,6 millioner. Årets festival gikk ikke bedre.

Etter det Dagbladet erfarer hadde årets festival en svikt i billettsalget på hele 20 prosent, på tross av headlinere som Offspring, Laleh og Ellie Goulding. Det var påfallende glissent foran flere av scenene.

Tror på ny Hove-festival Ordføreren i Arendal tror likevel ikke popmusikken har gjallet fra store PA-anlegg på Tromøya for siste gang. Han er allerede i dialog med nye interessenter som vil lage festival på den idylliske øya utenfor byen.

- Kommunen eier hele området, som er som skreddersydd for en festival av dette slaget. Jeg har allerede mottatt flere henvendelser fra andre som vil lage festival. Nå gjelder det å finne et konsept som kan fungere, sier han.

- Dreier det seg om en musikkfestival - eller noe helt annet?

- Det er snakk om en festival i samme sjanger som den som har vært. Vi må imidlertid se på mulighetene for å gjøre det rimeligere. Jeg tror på en avklaring før jul, sier han.

Berikelse Halvorsen sier Hovefestivalen har vært en stor berikelse for Arendal.

- Vi har hatt et fantastisk samarbeid med Festival Republic, og respekterer det når de vil legge ned fordi festivalen ikke er lønnsom. Men vi vil gjøre alt for å stable en ny festival på beina. Hove har brakt oss mange flotte ungdommer, og det er svært lite vold eller andre problemer forbundet med festivalen. Dessuten har de brukt både byrommet og øya på en utmerket måte, sier Halvorsen.

Blant artistene som har gjestet Hove opp gjennom årene, er Jay-Z, Killers, Arcade Fire, Muse, Massive Attack, The Strokes, Linkin Park, Robyn, Kaizers Orchestra, Skrillex, Deadmaus og Snoop Dogg vært blant de mest kjente.

Overfor Fedrelandsvennen sier daglig leder for Hovefestivalen, Ian Donaldson, at han ikke vil bekrefte noen nedleggelse.
- Jeg aner ikke hvor Agderposten har disse opplysningene fra, sier han til avisa.

Men på spørsmål om Hove blir arrangert til neste år svarer han:
- Jeg vet ikke.

Hovefestivalen bekrefter på nettsiden sin at ikke kommer til å bli arrangert festival i 2015.

«Det er med tungt hjerte Festival Republic nå informerer om at Hovefestivalen ikke kommer til å gå av stabelen i 2015» står det.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med festivalledelsen eller eierne.

Klikk for tittel

Klikk for innhold

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer