Hovefestivalen legges ned

Dramatisk nedgang i billettsalget.

TJENTE IKKE PENGER: Publikum fotografert under Jake Bugg-konserten på Hovefestivalens hovedscene. Nå er det klart at festivalen legges ned. Foto: Sveinung U. Ystad
TJENTE IKKE PENGER: Publikum fotografert under Jake Bugg-konserten på Hovefestivalens hovedscene. Nå er det klart at festivalen legges ned. Foto: Sveinung U. Ystad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hovefestivalen legges ned. Det melder Agderposten i dag. Ifølge avisa er involverte aktører i Arendal-distriktet orientert om at Hove er arrangert for siste gang med sitt nåværede eierskap.

Ordfører Einar Halvorsen i Arendal kommune bekrefter nedleggelsen overfor Dagbladet.

- Jeg ble informert om dette på mandag og ble oppdatert av ledelsen i festivalen tirsdag. Det er på det rene at eierne ikke har klart å tjene penger på Hove, og selv om festivalen er del av et større konsern ønsker de derfor å avvikle, sier Halvorsen.

Gikk konkurs Hovefestivalen ble grunnlagt i 2007, etter at festivalsjef Toffen Gundersen trakk seg ut av Quart-festivalen han hadde bygget opp på nittitallet i Kristiansand. Den var da Norges største i sitt slag.

Allerede i 2008 gikk Hovefestivalen imidlertid konkurs, og boet ble kjøpt opp av det britiske selskapet Festival Republic, som også driver festivalene i blant annet Reading og Leeds.

- Toffen og daglig leder Morten Sandberg skapte en storartet festival, men fikset ikke dette med pengebalansen. De brukte penger uten at de visste om de hadde dem, uttalte Festival republic-sjef Melvin Benn den gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer