Hovefestivalen vil gjøre opp for seg

Begjært konkurs av Skatt Sør.

(Dagbladet.no): Hovefestivalen er begjært konkurs av skattemyndighetene, men festivalledelsen lover å gjøre opp for seg.

- Vi forsøkte å få også Skatt Sør med på en akkordløsning. Det gikk ikke. Nå blir det til at vi betaler det vi skylder i moms, og gjelden etter akkorden til de andre kreditorene, innen 15. desember. Dermed skulle alt være i orden, sier daglig leder Morten Sandberg i Hovefestivalen til Agderposten.no.

Avisen meldte tidligere i kveld at konkursbegjæringen skal opp for Aust-Agder tingrett 16. desember. Festivalen skal være skyld i 1,3 millioner kroner i moms.

Så sent som i oktober takket Hove-sjef Morten Sandberg for støtten fra bystyret i Arendal, som vedtok å omgjøre gjelden på 4 millioner kroner til tilskudd.

- Dette tar vi som et tegn på at politikerne i Arendal mener at Hovefestivalen har livets rett, og er viktig for regionen. Å etablere suksessen Hove har kostet mye arbeid og en god del mer penger enn vi forutså, sa Sandberg den gang.

Hovefestivalen på Tromøy utenfor Arendal ble etablert som en konkurrent til Quartfestivalen i Kristiansand.

(©NTB)

BEGJÆRT KONKURS: Det er Skatt Sør som angivelig skal ha begjært festivalen konkurs. Årsaken skal være et ubetalt momskrav. Avbildet er Hove-sjef Morten Sandberg og gründer Toffen Gunnufsen. Foto: SCANPIX
BEGJÆRT KONKURS: Det er Skatt Sør som angivelig skal ha begjært festivalen konkurs. Årsaken skal være et ubetalt momskrav. Avbildet er Hove-sjef Morten Sandberg og gründer Toffen Gunnufsen. Foto: SCANPIX Vis mer
Hovefestivalen vil gjøre opp for seg