Grevinnen og hovmesteren:

«Hovmesteren» døde uten å vite hvor kjent han skulle bli

Freddie Frinton fikk aldri oppleve den store suksessen, og er fremdelses ukjent i hjemlandet. 

UKJENT: Sketsjen «Grevinnen og Hovmesteren» er fast nyttårstradisjon i blant annet Tyskland, Danmark, Sverige, Finland og Australia, og lille julaften-trradisjon i Norge. I England er både sketsjen og skuespilleren som spiller hovmesteren ukjent. FOTO: NTB Scanpix
UKJENT: Sketsjen «Grevinnen og Hovmesteren» er fast nyttårstradisjon i blant annet Tyskland, Danmark, Sverige, Finland og Australia, og lille julaften-trradisjon i Norge. I England er både sketsjen og skuespilleren som spiller hovmesteren ukjent. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hvert år, i 21-tiden på lille julaften, ruller «Grevinnen og Hovmesteren» over skjermen på NRK. Sketsjen, som ble sendt på kanalen første gang i 1980, er blitt fast tradisjon for mange.

Hovmesteren spilles av britiske Freddie Frinton, som i motsetning til karakteren han spiller, var avholdsmann.

Han fremførte sketsjen første gang i 1945, men siden han måtte betale rettighetshaverne hver gang gikk inn i hovmester-rollen, kjøpte han til slutt rettighetene, skriver Culturecatch.

«Grevinnen og hovmesteren», eller «Dinner for one», som den heter originalt, ble filmet av den tyske TV-kanalen NDR i 1963. Denne lille filmen ble senere en fast tradisjon på nyttårsaften i Tyskland. Sketsjen vises også hver nyttårsaften i blant annet Danmark, Sverige, Finland og Australia.

Fikk ikke oppleve suksessen

I Frintons hjemland England, er derimot både sketsjen og ham selv lite kjent. I 2009 dukker Freddie Frinton opp i en artikkel på BBCs nettsider med tittelen «10 berømte briter du sikkert aldri har hørt om».

Selv om Frinton som 55-åring gjorde suksess med en av hovedrollene i serien «Meet the Wife», var det likevel ikke nok til at han unngikk å havne i glemmeboka i hjemlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer