Hovmod for fall

«Flight» er et blankt scenegulv for Denzel Washington.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Noen verker er skall, eller scenegulv. «Flight» er ikke så mye en film som en anledning for Denzel Washington til å vise hvem han er og hva han kan. I rollen som den djevelsk dyktige, men dessverre tungt alkoholiserte piloten Whip Whitman får Washington vært tøff og trengende, fortvilet og forførerisk, edru og rusa og alt i mellom.

Oscar-nominasjonen var forhåndsbestilt og ble levert på døren som planlagt tidligere denne måneden.

Hallelujalanding Whip er full på jobben den dagen han havner i en storm med et defekt fly og må gjøre en nødlanding av hallelujaslaget. Dødsfallene er få og kapteinen blir hyllet, helt til blodprøven fra sykehuset er ferdiganalysert. Resten av filmen slåss Whip mot seg selv og mot systemet.

«Flight» foregår i Georgia, og selv om det for det meste er uuttalt, er religionen tett innvevd både i samfunnet og historien. Understrømmen er en klassisk og kristelig og handler om veien fra hovmod til ydmykhet.

Banalt Det er ikke noe galt i dette som sådan, men måten det gjøres på bidrar til å gjøre «Flight» til en ganske banal affære. Whips møte med en påfallende velfrisert og rosenkinnet kvinnelig heroinist blir forløsende, og lærdommene han har i vente er av det heller innlysende slaget. Ikke regn med å få noen nye ideer for prisen av kinobilletten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer