Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

How you doin'?

Joey er tilbake. Men kritikkene er lunke.

I kveld har den første episoden av NBCs nye komiserie «Joey» premiere i USA. Denne gang har Matt LeBlancs rollekarakter Joey tatt turen fra «Venner for livet» i New York til Los Angeles, for å få fart på skuespillerkarrieren.

Vi blir introdusert for søsteren hans, Gina, som spilles av Drea de Matteo, bedre kjent som Adriana fra Sopranos.

I tillegg møter vi Ginas 20 år gamle sønn, Michael (Paulo Costanzo), som framstår som en hjernekirurg i forhold til de to andre.

Slike oppfølgere til suksessprogrammer har en tendens til å gå rett vest. Flere av de store amerikanske avisene drar fram After MASH som et eksempel på hvor ille det kan bli. I motsatt ende av skalaen er Frasier, som var en videreføring av en av karakterene i komedien Cheers.

Første episode av Joey plasserer seg midt på treet, og anmelderne virker mest av alt likegyldige.

Behagelig

San Francisco Chronicle mener premieren klarte seg uten altfor mange skrammer.

- En av fordelene med å se at LeBlanc holder karakteren flytende, er at det er behagelig. Det er ikke alltid morsomt, men det er avslappende 22 minutter.

USA Today mener også at serien har potensial.

- Alt i alt har serieforfatterne gjort en god jobb. Men noen ganger krysser de grensa mellom naivt og dumt. Vi kan akseptere at Joey ikke klarer å skille mellom sin høyre og venstre hånd. Men du kan ikke lage ham så dum at han blandet Romeo med Julie, skriver de.Toronto Star synes den er morsom, men mener at Joey til tider virker som flere av de andre rollefigurene fra Venner for livet.

- Da Gina forteller om fordelene ved å få barn når du er ung, virker Joey som Chandler. Han svarer sarkastisk: Det er sjelden du hører argumenter for å bli tenåringsforeldre.

- Mot slutten holder han en tale om at forandringer kan være bra, og da virker han mest av alt som Ross.

«Greit nok»

- Det blir omtrent som å se 7. sesong av Friends. Greit nok, men langt fra storartet, synes The Boston Globe.

- Å se programmet er ikke en ubehagelig måte å tilbringe en halvtime på. Men du får ikke inntrykk av at dette er en fersk komiserie.

Seattle Times ble heller ikke imponert over det første programmet.

- Det virker som om serieforfatterne ikke vet hvordan de skal utvide karakteren til en person som er midt i 30-årene. Mot slutten av episoden snakker Joey og søsteren om hvor vanskelig det var for Joey å komme seg videre:

«Jeg var lykkelig i New York. Å bare håpe at ting ikke endrer seg, fungerer ikke».

- Det er et god råd som serien bør ta med seg videre, skriver avisa.

NYE VENNER: I kveld har «Joey» premiere i USA. Hovedrollene spilles av (f.v.) Paulo Costanzo, Matt LeBlanc og Drea de Matteo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling