Høy humrefaktor

Levi Henriksen på hjemme-bane, der han alltid kommer til kort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det er tøft å bli far. Men det må ha vært ekstra krevende for Levi Henriksen. Han har tross alt et machorykte å ta vare på.

Mannen har kjørt bil gjennom en bøffelflokk og gått barbeint over glødende kull, som det står i hans nyeste bok, en samling tekster hentet fra en spalte i lokalavisa Glåmdalen.

Forvandlingen

Men for elleve år siden fikk han en sønn, siden en datter. Det er da Pappa Henriksen begynner å lese «Foreldre & Barn» og snakke rart, spesielt i nærheten av et stellebord: «Nummi, nummi, nummi da. Bollibolli, go, go, gooo?»

De av oss som selv har noen kloninger på samvittigheten, vil vite at Levi Henriksen bedriver troverdig skittenrealisme. Henriksen gjør det alle foreldre gjør – synker ned på barnas nivå for raskt å oppdage at man i realiteten halser etter. Han forsøker for eksempel å gjøre sin sønn til den tøffingen han selv aldri ble, men skjønner gradvis at junior er mer opptatt av ballettdansing enn fotball.

Fryktsom oppvekst

Det er lett å bli sjarmert av «De siste meterne hjem». Levi Henriksen er tidligere blitt beskyldt for å skrive harrylitteratur, men i denne boka blir lukten av svidd gummi gjennomført kontrastert av avvæpnende, selvutleverende ironi. Levi Henriksen stiller seg halvnaken foran sine lesere. Han forteller om sin egen fryktsomme oppvekst som sønn av en søndagsskolelærer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.