Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Høy kvalitet - ja!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UTDANNING: I et kort intervju i Dagbladet 14. februar er stortingsrepresentant Ine Marie Eriksen bekymret for kvaliteten i utdanningssystemet som følge av regjeringens politikk. Jeg er enig i at det er viktig å holde høy kvalitet, men jeg aldeles uenig i at regjeringens politikk ikke bidrar til dette. Snarere tvert imot. Ine Marie Eriksen sier ifølge Dagbladet at hun er redd for at nivået vil synke ytterligere. Det må bety at hun mener nivået har sunket før. Det må i så fall tidligere statsråder ta ansvar for. Jeg minner om at det er Eriksens partifelle Kristin Clemet som har stått for utdanningspolitikken i perioden før meg. Og jeg kan faktisk ikke se at jeg har gjort noe som skulle redusere kvaliteten i utdanningen, bl.a. viderefører vi opptakskravene for realfag og allmennlærerutdanning og både de høyere utdanningsinstitusjonene og kvalitetssikringsorganet NOKUT har fått klar beskjed om å videreføre kvalitetsarbeidet i utdanningen.Jeg vil fortsette denne aktive politikken. Som kjent har jeg til nå særlig sett på tiltak i skolen for at kvaliteten der skal bli best mulig.

TIL HØSTEN får vi nye læreplaner og matematikk blir obligatorisk også i 2. klasse. Det er satt av over 600 millioner kroner for 2006 til ulike kompetansetiltak i skoleverket. I sammenheng med det har jeg også tatt initiativ til en betydelig nyutvikling av realfagsstrategien slik at vi kan få flere høyt kvalifiserte realister og teknologer, noe vi har sårt bruk for. Jeg vurderer samtidig opptaksgrunnlaget til høyere utdanning og jeg ser fram til en debatt om dette når de konkrete forslagene er lagt fram. Så: høy kvalitet - ja!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!