Høy kvalitet

Rock’n’roll og krim i skjønn forening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Året er 1969, og opprydningen er i gang etter en stor rockfestival i Yorkshire.

I en sovepose finner arrangørene en drept jente, og datidas konservative politifolk må inn i et miljø de ikke har annet enn forakt for.

Mad Hatters

For noen år siden ga Gyldendal ut tre av Peter Robinsons kriminalromaner på norsk, uten at de ble noen stor salgssuksess. Men bøkene om førstebetjent Alan Banks er noe av den beste krimlitteraturen som skrives for tida, og derfor er det bra at Press gjør et nytt forsøk med Robinson på norsk. Handlingen i «En bit av mitt hjerte» foregår både i 1969 og på 2000-tallet, for Banks må etterforske drapet på en journalist fra musikkmagasinet Mojo, som var i Yorkshire for å skrive om det legendariske bandet Mad Hatters.

De var en av gruppene som, sammen med storheter som Led Zeppelin, Pink Floyd og Fleetwood Mac spilte på Brimleigh-festivalen over 30 år tidligere, da den unge jenta ble stukket i hjel. Drapet ble etterforsket av en politimann som har det han mener er en sunn forakt for de langhårede elementene. At tenåringsdatteren hans har venner i samme miljø, er derimot et ubehagelig faktum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer