DRAMA: Ben Mendelsohn og Kyle Chandler har hovedrollene i Netflix-serien «Bloodline». Andre sesong av Netflix' egenproduserte familiesaga Bloodline tar opp tråden der den forrige sluttet. Foto: Netflix
DRAMA: Ben Mendelsohn og Kyle Chandler har hovedrollene i Netflix-serien «Bloodline». Andre sesong av Netflix' egenproduserte familiesaga Bloodline tar opp tråden der den forrige sluttet. Foto: NetflixVis mer

Høy luftfuktighet og grunt grums

«Bloodline» reddes fra sin egen grunnhet av en rik atmosfære og et tiltalende skuespillerensemble.

TV: OBS: Spoiler-alarm for sesong 1.

Andre sesong av Netflix' egenproduserte familiesaga «Bloodline» tar opp tråden der den forrige sluttet. Den Florida Keys-baserte familien Rayburn må hanskes med etterdønningene av drapet på løs kanon, sort får og storebror Danny (Ben Mendelsohn), utført av purk, tilsynelatende grei gutt og mellombror John (Kyle Chandler).

Falling i staver Jurist, nevrotiker og lillesøster Meg (Linda Cardellini) har blitt partner i et fancy advokatkontor i New York, men klarer ikke legge fortiden bak seg eller fokusere på jobben. Hun kommer for sent til møter, faller i staver, sovner på kontorgulvet sitt, og drikker seg pinlig full på representasjonsmiddager.

Kevin (Norbert Leo Butz), yngstebror, døgenikt og økonomisk dyslektiker, har funnet tilbake til eksen sin og venter barn. Han dras stadig mellom å følge den lovlydige og vriene, eller den kriminelle og enkle, veien til rikdom og sjelefred. Samtidig er han den som sliter mest med kvaler over det broren har gjort og søsknene har vært med på å skjule. Han kompenserer ved å være oppfarende, putte ting i nesen på skitne toaletter, og generelt falle i staver. I det hele tatt faller folk ofte i staver i denne serien.

Samtidig har enkefrue, steinansikt og mater familias Sally (Sissy Spacek) engasjert en privatdetektiv for å grave litt i familiehemmelighetene. Han har visst funnet ut av noe, men akkurat hva er det litt vrient å få tak på. Men siden serien aldri lar en anledning gå fra seg til å fortelle oss at Veldig Fæle Ting er i ferd med å skje, får vi anta det er temmelig viktig, og ikke minst fælt.

John, på sin side, etterforsker narkoringen Danny var involvert i, og, i utvidelse av dét, drapet John selv har utført, og som han prøver å gi den lokale narkobaronen skylden for. Noe som viser seg lettere sagt enn gjort da Danny plutselig begynner å gjøre seg gjeldende fra hinsides graven, via ferdig innspilte lydbånd. Samtidig planlegger John å stille til valg som sheriff, med de grumsoppgravende konsekvensene det medfører. At Dannys sønn Nolan har dukket opp med piercing og pannelugg, og i løpet av én dag inntatt rollen som nebbete-tenåring-som-bekrefter-alle-pensjonisters-verste-fordommer-om-den-oppvoksende-generasjon, gjør ikke ting enklere for John. Den lille fritiden han måtte ha bruker han til å falle i staver.

High-end såpeserie Til tross for plot og rollefigurer som ikke har så fryktelig mye å by på, er serien engasjerende. En skitten lysstoffrør-og-jordfarge-palett, humørløst tungsinn og høy luftfuktighet skaper en taktil, om enn noe monoton, atmosfære. Spøkelser fra fortiden, mørke familiehemmeligheter og øvrige velfungerende konvensjoner gjør at det alltid er fristende å sette på neste episode. Et dyktig og tiltalende ensemble gjør at vi bryr oss - til tross for at figurene de spiller hverken er særlig interessante eller fristende å sympatisere med.

Bloodline vil gjerne være viktigere enn den er, men det utstudert langsomme tempoet og insisteringen på at hver replikk - som sjelden opererer på noe annet enn et rent funksjonelt nivå - er fylt med uante lag av mening, klarer ikke helt å skjule at dette først og fremst er en high-end såpeopera med krimelementer, om mennesker som ikke har så rikt indre liv som de vil ha oss til å tro.

Anmeldelsen er basert på sesongens to første episoder.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram