Høy og mørk - lys og frekk

Åttitallet hadde Gro og Kåre. Jens og Siv kan bli dette tiårets store duellanter i politikken. I dag møtes de på TV2 til den første i en serie TV-dueller i denne valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Dette er en drømmeduell for både Jens og Siv. Å være hovedmotstander for Ap, har Frp jobbet for i alle år, sier kommunikasjonsrådgiver og tidligere Frp’er Jan Erik Fåne til Dagbladet.

Ap har for lengst slått fast at Frp er hovedfienden, valgstrategi og argumenter er slipt etter det.

– Med etableringen av den rødgrønne regjeringen har vi sett en tydelig polarisering av norsk politikk. Jens fronter regjeringen, mens Siv er leder for det største opposisjonspartiet. Begge er tjent med å dyrke denne polariseringen, da den skygger for de andre partiene. Spesielt for Høyre er dette særdeles utfordrende, da det er med å gjøre Høyre tilnærmet usynlig i valgkampen, sier tidliger stortingsrepresentant for Ap, kommunikasjonsrådgiver Sigurd Grytten i PR-byrået Burson-Marsteller.

Best som engasjert

Fåne om Jens: – Jens er stort sett en blid, likandes og lystig fyr. Faren er at han kan tippe over og bli for overflatisk Han har gått livets skole for å bli statsminister, og kan ha broilertendenser. Jens er best når han er engasjert. Når han ikke er det har han vanskelig for å skjule det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer