Høydare fra Tromsø

Filmentusiast, men hverken penger eller tid til å dra på Tromsø Filmfestival? Få med deg høydepunktene på Cinemateket i Oslo. Først ut er "Your Friends and Neighbors".

"Your Friends and Neighbors" av Neal LaBute(Nurse Betty), beskrives som "Woody Allen fra helvete". Og den handler da selvfølgelig om sex og samliv. I såfall kan vi vente oss en beksvart beskrivelse av nevrotisk kjønnsliv i New York. Blant piffen på 30-tallet. Men filmen skal være morsom også - og ikke minst god. Den ble valgt av Dagbladets egen Liv Jørgensen til Kritikerprogrammet på festivalen.

Fem filmer fra Tromsø Internasjonale Filmfestival skal vises på Cinemateket i Oslo. De fire andre filmene er dokumentariske "The Alcohol Years", humoristiske "Better than sex", den tjekkiske suksessen "Loners" og "Den hvite dressen", som er en absurd øst-europeisk reiseskildring. En salig blanding altså.

I år var 11. gang festivalen ble arrangert i Tromsø. Der har de klart noe ingen andre festivaler har lyktes i, nemlig å trekke et vanlig publikum. Der tråkler folk seg entusiastisk og tålmodig gjennom opptil fem filmer om dagen. Som regel med varierende utbytte.

Er du publikum i Oslo har Cinemateket plukket ut godbitene for deg...

For omtale av filmene se også Høydepunkter fra Tromsø Filmfestival på Cinematekets sider.