Høyesterett behandler fiskesex-saken

Striden om nakenklippet fortsetter.

I STRID MED NRK:  Skuespiller Gørild Mauseth mener NRK ikke hadde rett til å vise nakenklippet fra filmen «Brent av frost». Foto: Henning Lillegård
FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
I STRID MED NRK: Skuespiller Gørild Mauseth mener NRK ikke hadde rett til å vise nakenklippet fra filmen «Brent av frost». Foto: Henning Lillegård FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Høyesterett vil behandle Gørild Mauseths anke, etter at hun tapte mot NRK i lagmannsretten i september.

Konflikten oppsto etter at en sexscene fra filmen «Brent av frost» ble vist i programmet «Store studio» i forbindelse med en parodi i filmen «Kill Buljo». Mauseth hadde i en kontrakt med produksjonsselskapet avtalt at scenen ikke «skulle vises utenfor sin kunstneriske sammenheng».

- Lagmannsretten har ikke drøftet om sitatet går utover det formålet betinger, jf. åndsverkloven § 22. De to siste sekundene av klippet går utover det formålet betinger, heter det blant annet i anken.

- NRK var kjent med at det var en klausul i kontrakten mellom Mauseth og produsenten av filmen som satte begrensninger på bruken av den aktuelle scenen. Det må få betydning for vurderingen av om sitatbruken var i samsvar med god skikk. Det var ikke adekvat eller nødvendig å vise sekvensen med nakenhet.

Mauseths anke er støttet av Norsk Skuespillerforbund.

- Det er viktig at vi har en sitatrett i Norge, men for kunstnernes del er det svært viktig at denne brukes på riktig måte. Det er viktig at domstolen avklarer hva som er tillatt innenfor sitatrettens grenser, sa leder i Norsk Skuespillerforbund Agnete G. Haaland i en pressemelding da det ble kjent at skuespilleren anket til høyeste rettsinstans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer