Høykultur vs. lavkultur

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Det folk flest vet er at folk flest har temmelig dårlig smak, derfor vet man også at det folk flest liker er vulgært og smakløst, av det igjen kan man slå fast at ved å styre unna det folk flest liker er man på god vei til å få god smak. Det forunderlige er problemstillingen, hvorfor er det så viktig å bli anerkjent som «høykultur»?

Avisleser

«Hvorfor det er så viktig å bli anerkjent som «høykultur» er et godt spørsmål. Det handler nok om den statusen det fortsatt har å få godkjentstempel fra det akademiske livet og det etablerte kulturlivet. Men store deler av popkulturen har i årevis klart seg utmerket uten.

Når den nå – berettighet – møtes med langt større interesse fra «høykulturen» enn før, er det imidlertid viktig å skille godt fra dårlig også i denne delen av kulturen.

Kåre Bulie

«Alt til sin tid. Hvorfor skal man ikke kunne lese en underholdende bok om man har lyst til det? Hvorfor skal man ikke få lov til å forske på og framheve noe litteratur som mer kompleks enn en annen? Og hvorfor blir Frid Ingulstad og andre underholdningsforfattere så opprørt når forskning viser at lesergruppen deres er folk uten høgskoleutdanning?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer