Kvinnefestivalen i Bergen

Høylydte demonstranter kuppet litteraturhus – politiet tilkalt

- Publikum var redde.

POLITI TILKALT: Før filmen ble vist, tok 40-50 demonstranter over auditoriet i Bergen Litteraturhus. Flere opplevde demonstrantene som truende, mange ble redde og flere forlot salen. Politiet måtte komme og rydde opp. Foto: Eva Aarskog / Kvinnefestivalen i Bergen
POLITI TILKALT: Før filmen ble vist, tok 40-50 demonstranter over auditoriet i Bergen Litteraturhus. Flere opplevde demonstrantene som truende, mange ble redde og flere forlot salen. Politiet måtte komme og rydde opp. Foto: Eva Aarskog / Kvinnefestivalen i Bergen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går kveld, onsdag 14. mars, skulle dokumentarfilmen «Tre dager med frihet» bli vist på Litteraturhuset i Bergen. Men så enkelt skulle det ikke bli, skriver BT, som først omtalte saken.

Arrangementet var en del av en 14 dager lang kvinnefestival knyttet til kvinnedagen 8. mars. Vel 60 frammøtte var på filmpremieren i går, hvorav 40-50 av dem var demonstranter.

- Ble veldig kaotisk

- Publikum opplevde det skremmende og mange var redde. Da vi startet filmen, reiste demonstrantene seg og begynte å skrike og synge. Brannalarmen ble også utløst. Det var veldig kaotisk, sier filmskaper og sosialantropolog Thera Mjaaland Dagbladet.

Det ble fullt kaos da filmen, som handler om en kvinnefestival i Etiopia, skulle vises. Politiet ble tilkalt for å roe gemyttene.

Hvert år feirer kvinner i Tigray i Nord-Etiopia sin frihet i hele tre dager under kvinnefesten Ashenda. Det er en film om dette som Mjaaland, som har bodd delvis i Etiopia i 25, år har laget.

Passet på av politiet

Hun sier at det er politiske forhold i Etiopia som ligger bak demonstrasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer