Høyoktan-rock

BERLIN (Dagbladet): Madrugada gir ikke fra seg tronen som norsk rocks fremste spydspiss. Med ny punk-rockplate i bagasjen og selvtillit til tusen viste de seg fram for internasjonal presse i går kveld.

Selvsikker og sulten på suksess tok sanger Sivert Høyem og co. kontroll over bakgateklubben Silver Wings i Berlins bydel Tempelhof.

Publikum, en blanding av tyske nordmenn, lokale fans og presse fra inn- og utland, fikk en dose annerledes madrugadarock.

Madrugadas tredje album, «Grit», som er i salg fra neste uke, viser et helt nytt band.

Den langstrakte melankolien er tonet ned. Kortere låter med høyere tempo og et mer direkte og grovkornet uttrykk er bandets varemerke anno 2002.

Bandet serverte så å si hele sitt nye album som kommer på mandag, pluss et knippe uinnspilte låter, samt et par fra forrige plate.

Bandets nye retning kler dem. Siden debuten for fire år siden har de dyrket den dystre og blytunge melankolien, som en psychocountryutgave av The Doors.

Nå er det rask rock, mer iørefallende melodier og punk som står i høysetet. Jeg har hørt Madrugada både bedre og dårligere. Men jeg har aldri hørt dem så tente, intenst friske og uforskammet opplagte.

  • Madrugada åpner norgesturneen i Trondheim 27. november. Les Madrugada-intervju fra Berlin og anmeldelse av «Grit» i morgen.
PUNKROCK: Sivert Høyem og resten av Madrugada har fått sansen for punk, og definerer stilen på sin måte. I går spilte de i Berlin, deres første opptreden på lenge. Dette bildet er fra en tidligere Madrugada-konsert.