REDUSERT LEDIGHET: Ifølge nye tall fra Nav er antall helt ledige arbeidssøkere redusert med 700 personer fra mai til juni, skriver innsenderen.
 Foto: Tore Meek / NTB Scanpix&nbsp;<div><br></div>
REDUSERT LEDIGHET: Ifølge nye tall fra Nav er antall helt ledige arbeidssøkere redusert med 700 personer fra mai til juni, skriver innsenderen. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix 

Vis mer

Høyre: -Tiltakene mot ledighet virker

Regjeringen jobber målrettet for å minske arbeidsledigheten.

Meninger

Regjeringen er på offensiven. Det settes inn ekstraordinære tiltak i de fylkene hvor arbeidsledigheten er størst. Det ble lagt inn fire milliarder kroner i budsjettet for 2016, med en ytterligere styrking med én milliard i revidert budsjett. Sammen med vekstfremmende skattelettelser er dette viktig for å begrense ledigheten og bidra til omstilling.

Ifølge nye tall fra Nav er antall helt ledige arbeidssøkere redusert med 700 personer fra mai til juni. Ledige hender er satt i arbeid, mange har fått tilbud om tiltaksplasser. Den kraftige økningen i «oljeomstillingsfylkene» synes å ha bremset opp. Ved utgangen av juni er det bare seks fylker som har flere helt ledige enn på samme tid i fjor, mens hele 13 fylker har færre helt ledige.

Arbeiderpartiet derimot, fortsetter med sin «hakk i plata»-kritikk av regjeringen. I det ene øyeblikket sier de at regjeringen kommer med for lite for sent, i det neste kritiserer de regjeringen for å bruke for mye penger.

Det er både selvmotsigende og defensivt. Arbeiderpartiet har ingen offensive forslag i ermet, bare kritikk - ingen politikk!

Med økende arbeidsledighet velger regjeringen å stimulere til aktivitet. Den høye oljeprisen vi hadde skapte nærmest arbeidsplasser av seg selv. Nå må regjeringen gi dragkraft for å motvirke nedgangen. Statsbudsjettet for 2016 er spesielt fordi vi har en spesiell situasjon. Oljepenger skal brukes til å investere for fremtiden - i kunnskap, infrastruktur og flere arbeidsplasser. I motbakke må vi gi ekstra gass for å holde farten.

De rødgrønne viser ingen vilje til å tenke utenfor boksen. Oppskriften er som før - mer satsing på offentlig sektor. Men blir offentlig sektor for stor, kan vi ende opp med en koloss det til slutt blir vanskelig å bevege. Vi må tenke nytt og stimulere til mer aktivitet i privat virksomhet.

bb er det viktig å møte ledigheten med midlertidige tiltak som ikke fører til varige økninger i de offentlige budsjettene. Skal vi lykkes med omstillingen, må vi legge til rette for at det vokser frem flere lønnsomme arbeidsplasser som bidrar til fellesskapet, ikke som lever av fellesskapet.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.