Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Høyre forkastet egen kulturkanon med et smell

Kunnskapsministerens forslag ble vraket.

STRANDET: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fikk ikke noe gehør for sin kulturkanon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STRANDET: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fikk ikke noe gehør for sin kulturkanon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Det omdiskuterte forslaget om å lage en kulturkanon, en oversikt over viktige deler av norsk kulturarv, ble avvist på Høyres landsmøte.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, som ledet programkomiteen, ville nedsette et utvalg som skulle utarbeide en oversikt over de mest betydningsfulle delene av norsk kulturarv.

Hensikten skulle være å skape forståelse og offentlig diskusjon.

- Jg sier som Ibsen:

Han har følgende svar når NTB ber om en kommentar:

- Jeg sier som Ibsen: «Kan hende jeg seiler min skute på grunn; men så er det dog deilig å fare!»

Han sier han ikke var veldig overrasket over at forslaget ble nedstemt.

Ble raskt overstått

- Jeg tror rett og slett at det beror på at flertallet mener dette ikke er noe staten burde gjøre, sier han.

Mens regjeringskollegaer måtte gå på talerstolen for å forhindre nederlag i andre saker, lot Røe Isaksen være å ta ordet i debatten om Høyres kulturpolitikk.

Den var for øvrig raskt overstått.

179 av delegatene mente ideen om en kulturkanon var dårlig og stemte for å fjerne dette punktet fra programmet. 138 ønsket å beholde det. 1 stemte blankt, mens 40 delegater ikke avga noen stemme.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media