DEBATT

Debatt: Oslo-skolen

Høyre gratulerer Oslo-skolen med fantastiske resultater!

Jobben som daglig gjøres fra toppen av Utdanningsetaten via rektorer og ut i hvert enkelt klasserom er formidabel.

BYGGESTEINER: Det er riktig at Høyre mener det aller viktigste er å prioritere grunnleggende ferdigheter i basisfagene lesing, skriving, engelsk og regning. Disse fagene er byggesteinene for all annen læring, skriver innsenderne. Foto: Shutterstock
BYGGESTEINER: Det er riktig at Høyre mener det aller viktigste er å prioritere grunnleggende ferdigheter i basisfagene lesing, skriving, engelsk og regning. Disse fagene er byggesteinene for all annen læring, skriver innsenderne. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I oktober ble resultatene fra nasjonale prøver i lesing, regning og engelsk for 8. og 9. trinn presentert. Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum konkluderte med at Osloskolen nok en gang tok «gull i landets uoffisielle skolemesterskap».

Jobben som daglig gjøres fra toppen av Utdanningsetaten via rektorer og ut i hvert enkelt klasserom er formidabel. Dessverre har verken byrådslederen eller skolebyråden tatt seg bryet med å gratulere skolene med resultatene. Det er påfallende. Særlig når det pågår en ødeleggende konflikt mellom byrådet og etatens ledelse.

Byrådsleder Raymond Johansen har satt bort skolepolitikken til SV. Det forhindrer ikke Ap-politikerne Frode Jacobsen og Abdullah Alsabeegh fra å mene at Osloskolen har blitt bedre med Arbeiderpartiet. De underbygger påstanden ved å vise til Publikumsundersøkelsen 2018 og skriver at den viser «svært høy tilfredshet med skoletilbudet.»

Det er en sannhet med modifikasjoner. Siden forrige undersøkelse i 2014 har tilfredsheten med skolen sunket noe både for videregående og grunnskolen (1.-7. trinn). For ungdomsskolen er det hele 10 prosent færre som nå svarer at de er «svært/meget fornøyd» med skoletilbudet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer