BYGGESTEINER: Det er riktig at Høyre mener det aller viktigste er å prioritere grunnleggende ferdigheter i basisfagene lesing, skriving, engelsk og regning. Disse fagene er byggesteinene for all annen læring, skriver innsenderne. Foto: Shutterstock
BYGGESTEINER: Det er riktig at Høyre mener det aller viktigste er å prioritere grunnleggende ferdigheter i basisfagene lesing, skriving, engelsk og regning. Disse fagene er byggesteinene for all annen læring, skriver innsenderne. Foto: ShutterstockVis mer

Debatt: Oslo-skolen

Høyre gratulerer Oslo-skolen med fantastiske resultater!

Jobben som daglig gjøres fra toppen av Utdanningsetaten via rektorer og ut i hvert enkelt klasserom er formidabel.

Meninger

I oktober ble resultatene fra nasjonale prøver i lesing, regning og engelsk for 8. og 9. trinn presentert. Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum konkluderte med at Osloskolen nok en gang tok «gull i landets uoffisielle skolemesterskap».

Jobben som daglig gjøres fra toppen av Utdanningsetaten via rektorer og ut i hvert enkelt klasserom er formidabel. Dessverre har verken byrådslederen eller skolebyråden tatt seg bryet med å gratulere skolene med resultatene. Det er påfallende. Særlig når det pågår en ødeleggende konflikt mellom byrådet og etatens ledelse.

Byrådsleder Raymond Johansen har satt bort skolepolitikken til SV. Det forhindrer ikke Ap-politikerne Frode Jacobsen og Abdullah Alsabeegh fra å mene at Osloskolen har blitt bedre med Arbeiderpartiet. De underbygger påstanden ved å vise til Publikumsundersøkelsen 2018 og skriver at den viser «svært høy tilfredshet med skoletilbudet.»

Det er en sannhet med modifikasjoner. Siden forrige undersøkelse i 2014 har tilfredsheten med skolen sunket noe både for videregående og grunnskolen (1.-7. trinn). For ungdomsskolen er det hele 10 prosent færre som nå svarer at de er «svært/meget fornøyd» med skoletilbudet.

Alarmen burde gå i byrådet når knapt halvparten (55%) av brukerne, altså elever og foresatte, svarer at de er fornøyd med ungdomsskolene.

Det er riktig som vi blir kritisert for, at Høyre mener det aller viktigste er å prioritere grunnleggende ferdigheter i basisfagene lesing, skriving, engelsk og regning. Disse fagene er byggesteinene for all annen læring.

Ap gir inntrykk av at fokus på basisfagene går på bekostning av elevenes digitale ferdigheter og evne til kritisk tenking. Trolig er det omvendt, og når Ap sier de vil prioritere alt avslører de at de egentlig ikke prioriterer noe.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.