Høyre kan stanse datalagringsdirektivet

Må bare finne sjela si først. Jan Omdahl kommenterer.

HOLDER APPELL: Høyres Michael Tetzschner innleder på stiftelsesmøtet for kampanjeorganisasjonen Stopp Datalagringsdirektivet i kveld. Høyre sitter på vippen når direktivet skal behandles i Stortinget. Foto: SCANPIX
HOLDER APPELL: Høyres Michael Tetzschner innleder på stiftelsesmøtet for kampanjeorganisasjonen Stopp Datalagringsdirektivet i kveld. Høyre sitter på vippen når direktivet skal behandles i Stortinget. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I kveld samles engasjerte mennesker med tilhørighet langs hele det politiske spekteret i Fritt Ords lokaler i Oslo.

Anledningen er stiftelsesmøtet for Stopp Datalagringsdirektivet, en tverrpolitisk uavhengig kampanjeorganisasjon som har som formål å spre informasjon om datalagringsdirektivets negative konsekvenser for personvernet, og å hindre at direktiv 2006/24/EF blir tatt inn i norsk lov.

DIREKTIVET  er langt på vei en direkte følge av den amerikanske forestillingen om at det er mulig å føre en «krig mot terror», institusjonalisert gjennom det løpske kontroll- og overvåkingsregimet i Bush-regjeringens Patriot Act. På stiftelsesmøtet i kveld vil Joachim Hammerlin, forfatter av boka «Terrorindustrien», omtale direktivet som symptom på en «sykdom».

Skepsisen strekker seg langt inn i regjeringen. Liv Signe Navarsete og Bård Vegard Solhjell vil holde appeller på vegne av Senterpartiet og SV, som er mot direktivet og har stilt sine statsråder og stortingsrepresentanter fritt i saken.

Kanskje burde partiene heller ha kjempet hardere for sitt syn under regjeringsforhandlingene?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer