Høyre lover tøffere tider for fildelerne

Hvis partiet vinner valget.

KRITISERER REGJERINGEN: Olemic Thommessen (til høyre, både politisk og på bildet), vil gjøre det vanskeligere for fildelere å slippe unna. 
Foto: Terje  Bendiksby / SCANPIX
KRITISERER REGJERINGEN: Olemic Thommessen (til høyre, både politisk og på bildet), vil gjøre det vanskeligere for fildelere å slippe unna. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I en eventuell borgerlig regjering etter valget er Olemic Thommessen (H) en het kandidat til å overta Trond Giskes jobb som kulturminister.

I så fall vil fildelerne få det tøffere, lover han. Thommessen anklager regjeringen for å ha sviktet norske kunstnere og kulturarbeidere.

- Dommen i The Pirate Bay-saken sender et kraftig signal, men i vårt land ser vi at regjeringen skuler til det store flertallet og ligger utrolig lavt i forhold til disse problemene. Regjeringen har ingen klar holdning i dette spørsmålet, sier Thommessen.

Må være offentlig ansvarHan viser til den svenske Ipred-loven, som har ført til en nedgang i piratvirksomheten blant svenskene.

- Denne loven har også klare problematiske sider i forhold til personvern, fordi den gir opphavsmannens organisasjoner fullmakter til å gå etter fildelerne. I Norge skal dette være et offentlig ansvar, sier Thommessen.

Ansvaret har ikke regjeringen tatt, sier Høyre-politikeren. Politiet har ikke ressurser, og lovverket er ikke sterkt nok.

- Vi kommer til å ha en tøffere linje hvis vi kommer i posisjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer