DEBATT

Altruistisk surrogati:

Høyre må si nei til surrogati

Målet må ikke hellige middelet.

KLAR FOR SURROGATIDEBATT: Denne helgen skal Høyres landsmøte ta stilling til et forslag om å åpne for altruistisk surrogati. Artikkelforfatterne håper at partiet sier nei. På bildet er en av forkjemperne, Unge Høyres leder Sandra Bruflot, sammen statsminister Erna Solberg, som er mot motstander av forslaget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KLAR FOR SURROGATIDEBATT: Denne helgen skal Høyres landsmøte ta stilling til et forslag om å åpne for altruistisk surrogati. Artikkelforfatterne håper at partiet sier nei. På bildet er en av forkjemperne, Unge Høyres leder Sandra Bruflot, sammen statsminister Erna Solberg, som er mot motstander av forslaget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

På landsmøtet sitt denne helgen skal Høyre ta stilling til om de vil tillate ikke-kommersiell surrogati i Norge. Vi håper de sier nei, men av andre årsaker enn de som er imot i Høyre er opptatt av.

Familier kommer i mange varianter, og skapes på ulike måter. Vi mener det gjør samfunnet finere og mer mangfoldig. Foreldre kan være en eller to, de kan være av forskjellig kjønn eller samme kjønn, det viktige er at barnet har det bra. Derfor er ikke bekymringene fra de som er mot surrogati i Høyre de samme bekymringene som vi har.

Vi mener ikke det er et problem at barn vokser opp med en annen mor enn sin biologiske, fordi vi tror omsorgen og kjærligheten du opplever som barn er det avgjørende, ikke biologien.

Vi er likevel mot å tillate surrogati i Norge. For selv om vi hele tiden må lete etter nye måter å la flere bli foreldre på, kan ikke målet hellige ethvert middel.

Ved ikke-kommersiell surrogati er det ikke lov å betale en surrogatmor for å bære frem et barn, men vi har ingen sikkerhet for at det ikke vil være penger under bordet eller et stort press på den som skal bære frem barnet. Hvis en søster spør deg om du kan bære frem barnet hennes fordi hun ikke kan selv, vil det ikke være så enkelt som å bare svare ja eller nei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer