Høyre på feil spor

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PAPPAPERM 2: Lengre foreldrepermisjon til fedrene er nylig blitt omtalt som et statlig overgrep av Høyres Linda Hofstad. Dette må være provoserende for mannen. En ny undersøkelse viser at 7 av 10 menn er for en lovfestet tredeling av permisjonen. De forstår at dette er til beste for barnet, far og for mors karriere.

I dag vet vi at en vesentlig årsak til at kvinner ikke har det samme karriereløpet er at mor tar ut nesten all foreldrepermisjon. En lovfestet tredeling av foreldrepermisjonen mellom mor og far vil være et godt virkemiddel for å sikre at kvinner kan konkurrere med menn i arbeidslivet. Til Dagbladet nylig uttrykker Karen Helene Ulltveit-Moe at det nesten er umulig å være hjemme ett år og samtidig beholde karrieren. Hun har sikkert mye rett i det, og slik vil det trolig forsette å være så lenge mor tar største delen av omsorgen for barna. Dette er et paradoks, da mange menn gjerne vil være mer hjemme dersom arbeidslivet la til rette for det. Utfordringen er at kun 1 av 57 bedrifter oppfordrer sine mannlige arbeidstakere til å ta ut lengre foreldrepermisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer