DEBATT

Leksefri skole:

Høyre skyver lærerne foran seg

Mathilde Tybring-Gjedde prøver å avpolitisere skolepolitikken til Høyre.

FOR VIKTIG: Norske elever er for viktig til at forslag som kan gjøre skolehverdagen bedre blir avfeid som vås av stortingspolitikere, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
FOR VIKTIG: Norske elever er for viktig til at forslag som kan gjøre skolehverdagen bedre blir avfeid som vås av stortingspolitikere, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

For ikke lenge siden var AUF ute og mente at lekser reproduserer sosiale forskjeller og at vi derfor bør fjerne lekser i skolen. Leder i utdanningsforbundet, fagforeningen for norske lærere, Steffen Handal mente forslaget var verdt å teste ut, såframt man evaluerte konsekvensene av et forsøk. Så kom Høyre på banen og sa at Arbeiderpartiet detaljstyrte den norske skolen og ikke visste læreren tillit.

Hvem skal vi stole på? Fagforeningen til norske lærere som faktisk har lærere som medlemmer eller det politiske partiet som avskilter lærere som har jobbet i skolen i mange år og som vil detaljstyre hvordan skolene i Norge gjennomfører skolegudstjenester, mens de samtidig snakker om tillit.

Høyre har for vane å påta seg rollen som ombud for grupper så fort de er uenig med andres forslag. Mathilde Tybring Gjedde rykket ut på Twitter og påsto at Arbeiderpartiet ikke hadde tillit til lærerne så fort saken var på trykk.

Det hun glemte å si var at det er politisk ønsket fra Høyre å bevare leksene i skolen. Det er beskrivende for hvordan Høyre skyver grupper foran seg for å slippe å tenke nytt i politikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer