Høyre varsler kutt i TV-lisensen

Ønsker debatt rundt NRK-kroner.

VIL DISKUTERE NRK-KRONER:  Mediepolitisk talsperson i Høyre, Kårstein Eidem Løvaas, sier til Dagens Næringsliv at han ønsker diskusjon om  den framtidlige finansieringen av NRK. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VIL DISKUTERE NRK-KRONER: Mediepolitisk talsperson i Høyre, Kårstein Eidem Løvaas, sier til Dagens Næringsliv at han ønsker diskusjon om den framtidlige finansieringen av NRK. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Under en uke før statsbudsjettet legges fram, varsler Høyres stortingsgruppe at NRK må belage seg på lavere lisens i framtida.

- NRK-lisensen vokser jevnt og trutt, litt beskyttet fra all annen utvikling i økonomien. NRK kan ikke regne med en tilsvarende vekst i lisensen fremover, sier mediepolitisk talsperson Kårstein Eidem Løvaas i Høyre til Dagens Næringsliv.

Han utelukker ikke en lavere NRK-lisens i framtida.

- Det synes jeg vi skal diskutere. Jeg ønsker en debatt rundt hvor mye penger vi bruker på NRK. Jeg tror vi kan få et fullverdig og godt NRK-produkt, men med å bruke mindre penger, sier han.

Sveits er det eneste landet i Europa der innbyggerne betaler mer for offentlig kringkasting enn i Norge. Etter Norge følger Storbritannia og Østerrike.

Kulturminister Thorhild Widvey (H) ønsker ikke å kommentere saken. Statsbudsjettet legges fram onsdag neste uke.

(NTB)