Høyre vil sende mer TV-reklame

Trosser Medietilsynet.

VIL REKLAMERE: Høyre vil ikke slutte å sende TV-reklame, selv om Medietilsynet mener det er forbudt. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
VIL REKLAMERE: Høyre vil ikke slutte å sende TV-reklame, selv om Medietilsynet mener det er forbudt. Foto: JACQUES HVISTENDAHLVis mer

(Dagbladet.no): I går varslet Medietilsynet at de vurderer å gi 15 lokal-TV-stasjoner en advarsel, etter at de sendte en reklamefilm for Høyre i mars i år.

Medietilsynet mener det er ulovlig å sende TV-reklame for store partier.

Det er Høyre uenig i. De vil fortsette å sende TV-reklame uansett, og vil om kort tid være klare med nye reklamefilmer. Det sier Høyres generalsekretær Trond Reidar Hole til Dagens Næringsliv (artikkelen er ikke på nett) i dag.

Høyre ønsker en ny runde på politisk reklame i Den Europeiske Menneskerettsdomstolen (EMD). I fjor behandlet EMD en dom fra Høyesterett, der TV Vest fikk bot for å ha vist reklame for Pensjonistpartiet. EMD avgjorde at dommen var i strid med ytringsfriheten.  

Medietilsynet mener dommen fra EMD betyr at det må være lov for små partier som Pensjonistpartiet å vise politisk TV-reklame, fordi de ikke har tilgang på TV på noen annen måte. For store partier som Høyre er det derimot fortsatt forbudt.

Høyre mener at både regjeringen og Medietilsynet har tolket dommen feil.

- Vi tror det kan bli nødvendig med en ny sak for å få regjeringen til å skjønne at den opptrer i strid med ytringsfriheten, sier Høyre-leder Erna Solberg til Dagens Næringsliv.

Både TV Aftenbladet (tidligere TV Vest) og Fædrelandsvennens TV-stasjon fvntv er ifølge avisa klare til å utfordre Medietilsynet på nytt.