KOMMENTARER

Høyrefaunaen

Frp er en fisk. Nei, en fugl. Nei, en mordersnegle. Nei, en unik, norsk ørn. Nei, en helt gjennomsnittlig terrier. Eller noe.

HØYRESIDEN: Er Frp et høyrepopulistisk parti? Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
HØYRESIDEN: Er Frp et høyrepopulistisk parti? Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Frp er et høyrepopulistisk parti, konstaterte sittende utviklingsminister Heikki Holmås på Twitter denne uka. En karakteristikk som fram til nå har vært helt ukontroversiell. Jens Stoltenberg har sagt det, Kjell Magne Bondevik har sagt det, Lars Sponheim har sagt det, Jonas Gahr Støre sa det seinest i forrige uke. Kommentatorer i de borgerlige avisene har brukt den betegnelsen om Frp i flere tiår, uten at noen har leet på øyebrynet.

Men nå er det ikke lov lenger. Vår kommende statsminister krever at Holmås skal be om unnskyldning, intet mindre, og omtaler ham som en "liten friskus som ikke passer munnen sin". Fru Erna vil skrubbe Det Stygge Ordet vekk fra opposisjonens onde tunger med såpevann.  

Ikke bare det, Frp er ifølge Erna ikke en gang et "anti-immigrasjonsparti", som hun sa til NRK, de er bare "kritiske til innvandringspolitikken". Hun krever altså at Faunaboken over europeisk høyreside skrives om, slik at den passer bedre med hennes regjeringsprosjekt. Høyre har kommet fram til at Frp ikke kan være høyrepopulistisk og mot innvandring, siden et så tradisjonelt, konservativt parti som Høyre er villig til å regjere med det. Basta.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer