DEBATT

Debatt: Abortloven og Høyre

Høyrekvinnene er styrt av fundamentalistene i bibelbeltet

Prøv med litt ærlighet, Heidi Lunde – innrøm at det var fundamentalistene i bibelbeltet som styrte Høyre, Frp og Venstre i saken om innstramming i abortloven.

PINLIG: Bare en klargjøring av loven, hevder Heidi Nordby Lunde, og kritiserer Ap for at de ikke foretok disse «klargjørende» endringene mens de satt i regjering. Men det gjorde jo heller ikke Høyre de første seks åra i reregjering. Det var fundamentalistene i KrF som fikk dette igjennom, skriver innsenderen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
PINLIG: Bare en klargjøring av loven, hevder Heidi Nordby Lunde, og kritiserer Ap for at de ikke foretok disse «klargjørende» endringene mens de satt i regjering. Men det gjorde jo heller ikke Høyre de første seks åra i reregjering. Det var fundamentalistene i KrF som fikk dette igjennom, skriver innsenderen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det må være direkte pinlig for kvinnene i Høyre å bli lagt flate av fundamentalistene i bibelbeltet. I Dagsnytt 18, forsøker Heidi Nordby Lunde, som visstnok oppfatter seg selv om en slags feminist, å forsvare knefallet. Hun påstår:

Mange kvinner er imot fordi de ikke vet nok, sier Nordby. Hadde en mann kommet med en slik påstand, ville Nordby garantert beskyldt han for mannssjåvinisme og det som verre er. Og det med god grunn.

Protestene er overdrevne, hevder Lunde. Vel, bruken av draktene fra The handmaids tale, er neppe bokstavelig ment, men tydeliggjør at det er fundamentalistene i bibelbeltet som bestemmer.

Dette er bare en klargjøring av loven, hevder Lunde, og kritiserer Ap for at de ikke har fortatt disse «klargjørende» endringene mens de satt i regjering. Men i de første seks åra med Høyreregjering skjedde det heller ingen «klargjøring».

Først etter at Erna Solberg lovte fundamentalistene i bibelbeltet innstramninger i abortloven, for å sikre blått flertall på Krfs landsmøte, endret Høyre abortloven.

Tror Lunde at hun klarer å innbille noen at det ikke var fundamentalistene som styrte, at dette bare var en «justering»?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer