DEBATT

Lærernormen:

Høyres lærerbløff

Ungene våre trenger flere gode lærere som kan følge opp hver enkelt. Problemet er at Høyre ikke betaler det løftet koster. De bløffer med tall og bruker den samme krona flere ganger.

STORT BEHOV: Etter 18 år med Høyre-styre i landets hovedstad er behovet for flere lærere her særlig stort, skriver skolebyråden i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
STORT BEHOV: Etter 18 år med Høyre-styre i landets hovedstad er behovet for flere lærere her særlig stort, skriver skolebyråden i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I revidert nasjonalbudsjett påstår regjeringen nå at Oslo nå får mer enn nok penger til å ansette de lærerne vi trenger for å oppfylle lærernormen.

Det eneste problemet er at det er bløff med gamle tall og gamle penger. Høyre regner nemlig med penger overført til kommunene helt tilbake til 2014 og later som dette er midler kommunen får nå.

For at alle skoler i Oslo skal innfri den vedtatte lærernormen trengs om lag 350 nye lærerstillinger fra og med høsten 2018. Da kan vi ikke bruke penger fra 2014 som allerede har gått til å ansette lærere og få oss opp på dagens nivå.

Det går ikke an å bruke den samme krona både to, tre og fire ganger. Dermed bryter regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett med stortingsvedtaket som slår fast at ingen kommuner skal tape penger på innføringen av lærernormen.

Regjeringen klarer så å legge fram et revidert nasjonalbudsjett uten en eneste ny krone til lærernormen! De 200 millionene som ble solgt ut med brask og bram på finansministerens pressekonferanse 15. mai, var penger som KrF fikk på plass allerede i budsjettforliket før jul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer