DEBATT

Høyres omsorg for barn i coronaens tid

Mange barn har det ille nå, som en uheldig konsekvens av at skoler og barnehager er stengt for å hindre spredning av coronaviruset.

STENGT: Barn som er spesielt sårbare går under radaren – rett og slett fordi det alt for ofte ikke er noen som kan se dem i barnehagene, skriver innsenderen Foto: NTB Scanpix.
STENGT: Barn som er spesielt sårbare går under radaren – rett og slett fordi det alt for ofte ikke er noen som kan se dem i barnehagene, skriver innsenderen Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Fullvaksinerte: 69.42% Første dose: 78.24%

Stortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde og Øystein Sundelin i Oslo Høyre etterlyser derfor «nabokjerringa » i Dagbladet 19. mars, til å strekke ut en hånd til disse barna.

Det er viktig og helt nødvendig at vi alle trår til på den måten Høyres representanter oppfordrer til. Men: situasjonen for barn som lever under vold og overgrep, og i hjem hvor foreldre har utfordringer med rus og psykisk helse, var ille før corona satte samfunnets funksjoner ut av spill, og kommer også til å være det etter at samfunnet normaliseres igjen. En helhetlig tilnærming til tidlig innsats blir derfor avgjørende, der det blir tatt gode valg på vegne av denne gruppen.

Her har Høyre et stykke å gå. Penger som regjeringen har lagt på bordet til økte midler i skolehelsetjenesten har aldri nådd fram. Dette fordi det er politisk uvilje, blant annet fra Høyre, mot å øremerke midlene. Pengene forsvinner inn i den store kommuneøkonomien, og gjør at det er færre muligheter for barn å si ifra om utrygge forhold.

Barnehagelærernes organisasjoner melder om at barnehagene er i konstant underbemanning. Det gjør at barn som er spesielt sårbare går under radaren – rett og slett fordi det alt for ofte ikke er noen som kan se dem i barnehagene. Fellesorganisasjonen har over år varslet om at barnevernet har alt for få ansatte til å kunne utføre de arbeidsoppgavene de er satt til, som er å gi barn i kritiske livssituasjoner hjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer