DEBATT

Debatt: Skatt

Høyres skatteplan er en hån mot arbeidsfolk

Erna Solberg bør være ærlig om hvem som skal betale for skattekuttene til dem i formuestoppen.

FOR DE RIKE: Trond Giske mener Erna Solberg åpner for å gi dem med store nok formuer og ressurser muligheten til å organisere seg bort fra å betale skatt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FOR DE RIKE: Trond Giske mener Erna Solberg åpner for å gi dem med store nok formuer og ressurser muligheten til å organisere seg bort fra å betale skatt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Erna Solbergs nye skatteplan bekrefter at Høyre er et parti for en liten andel svært rike mennesker. Jeg tror ikke det norske folk vil akseptere en så målrettet politikk for økte forskjeller som det Høyre står for.

Denne uka ble det kjent at Høyre går til valg på å kutte skattene med nesten fire milliarder kroner for landets 0,1 prosent rikeste. Erna Solberg åpner for å gi dem med store nok formuer og ressurser muligheten til å organisere seg bort fra å betale skatt. Høyre fører en politikk for aktivt å skape flere nullskattytere og øke forskjellene. Regningen overlates til vanlige arbeidstakere med vanlige lønninger.

I en situasjon hvor det nesten ikke skapes flere jobber, hvor vi har betydelige uløste oppgaver i skolen, helsesektoren og eldreomsorgen, og hvor regjeringen selv skriver at det økonomiske handlingsrommet blir langt mindre framover, er det både uklokt og uansvarlig å love mange milliarder kroner i skattekutt til dem helt i toppen.

Verken regjeringen, Skatteutvalget eller landets fremste fagfolk klarer å finne bevis for at denne typen skattekutt fører til flere arbeidsplasser eller økt vekst. Høyres politikk for større forskjeller og økt budsjettunderskudd er ikke hva Norge trenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer