FOR DE RIKE: Trond Giske mener Erna Solberg åpner for å gi dem med store nok formuer og ressurser muligheten til å organisere seg bort fra å betale skatt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FOR DE RIKE: Trond Giske mener Erna Solberg åpner for å gi dem med store nok formuer og ressurser muligheten til å organisere seg bort fra å betale skatt. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Debatt: Skatt

Høyres skatteplan er en hån mot arbeidsfolk

Erna Solberg bør være ærlig om hvem som skal betale for skattekuttene til dem i formuestoppen.

Meninger

Erna Solbergs nye skatteplan bekrefter at Høyre er et parti for en liten andel svært rike mennesker. Jeg tror ikke det norske folk vil akseptere en så målrettet politikk for økte forskjeller som det Høyre står for.

Denne uka ble det kjent at Høyre går til valg på å kutte skattene med nesten fire milliarder kroner for landets 0,1 prosent rikeste. Erna Solberg åpner for å gi dem med store nok formuer og ressurser muligheten til å organisere seg bort fra å betale skatt. Høyre fører en politikk for aktivt å skape flere nullskattytere og øke forskjellene. Regningen overlates til vanlige arbeidstakere med vanlige lønninger.

I en situasjon hvor det nesten ikke skapes flere jobber, hvor vi har betydelige uløste oppgaver i skolen, helsesektoren og eldreomsorgen, og hvor regjeringen selv skriver at det økonomiske handlingsrommet blir langt mindre framover, er det både uklokt og uansvarlig å love mange milliarder kroner i skattekutt til dem helt i toppen.

Verken regjeringen, Skatteutvalget eller landets fremste fagfolk klarer å finne bevis for at denne typen skattekutt fører til flere arbeidsplasser eller økt vekst. Høyres politikk for større forskjeller og økt budsjettunderskudd er ikke hva Norge trenger.

Erna Solberg bør være ærlige om hvem som skal betale for skattekuttene til dem i formuestoppen. Høyres forslag innebærer et kutt i kommunenes inntekter på minst seks milliarder kroner, penger som kommunene i hovedsak bruker på skole, helse og eldreomsorg.

Arbeiderpartiet mener at også de med mest bør bidra til fellesskapet, som alle andre. Vi velger å satse på en god skole og trygg eldreomsorg for alle som trenger det, heller enn på skattekutt til en liten andel som ikke trenger det.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.