Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Høyres skepsis til nytenkning

IDEOLOGI: Jan Tore Sanner hevder i Dagbladet 25. mars at FrP fremstår som et sosialdemokratisk parti fordi vi vil bruke noe mer penger. Påstanden er like gal som å påstå at Sanner er sosialist fordi Kristin Halvorsen heller ikke vil bryte handlingsregelen.Sanner mener at det er FrPs «pragamatiske holdning til hva staten skal drive med», som gjør at vi stadig vil bruke mer penger på «goder» til befolkningen. Det er også en annen måte å forklare dette på; endelig får skattebetalerne mer igjen for pengene, for å bruke Høyres eget slagord fra tidligere valgkamper.Norges finansielle situasjon har aldri vært bedre. Hvert eneste minutt av hver eneste time hver eneste dag i året renner det 700 000 kroner inn på statens pensjonsfond (tidligere petroleumsfondet). Dette gir Norge et unikt handlingsrom som vi politikere har en plikt til å forvalte til det beste for dagens og morgendagens generasjoner. Fremskrittspartiet mener at en politisk bestemt og rigid handlingsregel ikke lar seg forene med markedsøkonomiske teorier.

MENS DE ØVRIGE partiene fremhever begrensningene og fokuserer på utfordringene, ser Fremskrittspartiet mulighetene som petroleumsinntektene gir Norge. Vi oppfatter de økte inntektene som en mulighet til å gjøre Norges infrastruktur til den beste i verden og gi konkurranseutsatt næringsliv de aller beste forutsetninger for å forske, utvikle, produsere og levere varer og tjenester nasjonalt og globalt. Penger vil ikke gi Norge kompetanse eller arbeidsplasser, men penger investert riktig vil imidlertid kunne gi alle skapende krefter de beste forutsetninger for å lykkes.

FREMSKRITTSPARTIET vil derfor investere i fremtiden gjennom å gi grunnskole og høyere utdanning bedre materielle forutsetninger for å uteksaminere kompetente elever og studenter. Vi vil satse målbevisst på næringsrettet forskning og utvikling. Vi vil investere i samferdsel, sykehusutstyr, infrastruktur i kraftindustrien, materiell til politiet og Forsvaret, og vi vil fjerne eller redusere en rekke avgifter som ikke har annet formål enn å fylle opp en allerede proppfull statskasse.FrP er et parti med et liberalistisk grunnsyn, og selvstendige tanker og ideer ønskes derfor velkommen. FrP vil derfor fortsette å stå i fremste rekke når politikken bør endres, og vi vil ikke la oss bremse av Jan Tore Sanners obligatoriske skepsis til all nytenking.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling