Høyres syn på sykelønn

- Velgerne fortjener å vite hva de har å velge mellom.

Magnus E. Marsdal retter åtte spørsmål til Torbjørn Røe Isaksen (bildet) «som kan bidra til klargjøring av hans og Høyres holdning». Foto: NTB Scanpix
Magnus E. Marsdal retter åtte spørsmål til Torbjørn Røe Isaksen (bildet) «som kan bidra til klargjøring av hans og Høyres holdning». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med tanke på sakens sprengkraft, er det forståelig at Torbjørn Røe Isaksen (10. april) ikke går nærmere inn på Høyres foreslåtte sykelønnspolitikk. Velgerne fortjener imidlertid å vite hva man har å velge mellom. Her følger åtte spørsmål til Røe Isaksen som kan bidra til klargjøring av hans og Høyres holdning.

1. Ap's programutkast garanterer å «opprettholde arbeidstakernes rettigheter i sykelønnsordningen». Vil du foreslå at Høyres landsmøte vedtar samme garanti?

2. Du har omtalt økningen i antall uføre 18- og 19-åringer som «den største velferdsutfordringen vi står overfor i Norge» (NRK, 6.10.2010). Hvorfor pekte du ut disse 976 individene, som utgjorde mindre enn 0,8 prosent av aldersgruppa?

3. Du har hevdet at rundt 800 000 innbyggere i arbeidsfør alder står utenfor arbeidslivet i Norge. Hvorfor inkluderte du i regnestykket sykefraværene til mennesker som slett ikke «står utenfor», men er i full jobb, ved å legge sammen disse naturlige sykefraværene til å bli 125 000 «årsverk»?

4. Høyre vil «gå gjennom dagens velferdsordninger for å sikre at de oppmuntrer til aktivitet og arbeid» under mottoet «det må lønne seg å jobbe». Hvor mange mennesker, anslagsvis, tror du i dag går på langvarige sykemeldinger eller er medisinsk uføre fordi «det lønner seg»?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer