DEBATT

Høyresidas blitzere

«Høyresidas SV-tanter» forsvarer sine «blitzere».

POLARISERING: På samme måte som mange på venstresida i sin tid forsvarte Blitz, forsvarer mange på høyresida i dag organisasjoner som Pegida og Odins soldater, skriver artikkelforfatteren. Her fra en Pegida-demonstrasjon i Dresden i november 2017. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
POLARISERING: På samme måte som mange på venstresida i sin tid forsvarte Blitz, forsvarer mange på høyresida i dag organisasjoner som Pegida og Odins soldater, skriver artikkelforfatteren. Her fra en Pegida-demonstrasjon i Dresden i november 2017. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har det blitt stadig tydeligere at norsk innvandringsdebatt er i ferd med å bli et betent minefelt, der beskyldningene om å være innvandringsliberaler, islamapologet eller godhetstyrann sitter løst. I rettferdighetens navn skal det sies at det nok er vel så lett å gå feil den andre veien, og bli beskyldt for å være rasist, alt-righter eller det som verre er.

I det hele tatt virker det som enkelte for lengst har valgt ideologisk renhet, og forsvar for sin egen stemme nær sagt uansett.

De siste par årene har jeg jevnlig sett dem dukke opp på facebook og andre sosiale medier. Det holder å poste en lenke om det som burde være uakseptabel oppførsel også for innvandringsmotstandere, eller påpeke språkbruken i kommentarfelter der skjellsord og voldsprat sitter løst, ikke bare mot muslimer og innvandrere generelt men mot «sosialistene» som har lagt til rette for dem.

Før eller senere begynner murringen: Dette er elitisme og brunskvetting. Det er ikke snakk om troll men om anstendige mennesker, som ikke har gjort noe annet enn å være kritiske til en masseinnvandring som er ute av kontroll. Og som føler angst og bekymring for å bli fremmede i sitt eget land og opplever at til og med fiskevannene deres blir tatt fra dem av pilkende innvandrere. Jordens salt, som til tross for at de kan trå litt feil nå og da bare forsøker å sette ord på denne berettigede frykten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer