Høyresidens ufrihet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en kronikk tidligere i sommer her i Dagbladet, hevder høyrepolitikerne i Oslo Erling Lae, Fabian Stang og Michael Tetzchner at menneskene i det sosialdemokratiske Norge blir fratatt sin selvstendighet og umyndiggjort i et «1881-samfunn». Dette er utrolige påstander. Mener Høyre virkelig at Arbeiderpartiets streben etter arbeid til alle gjennom arbeidsmarkedstiltak er umyndiggjørende? Mener Høyre at folketrygden ikke har ført til individuell frihet for store grupper? Mener de at folkeskolen har gjort menneskene mindre selvstendige? Dette er ordninger som Høyre enten har motarbeidet, eller kom diltende etter på, men som i stor grad har vært bærebjelker i det norske samfunns utvikling. Resultatet av politikken er overveldende. Vi scorer høyt i internasjonale rankinger både på levekår og konkurranseevne. Benekter Lae, Stang og Tetzchner dette? Mener de at tidsskriftet «The Economist» tar feil når de skriver at det å være borger i et av de nordiske landene, er å ha mer trygghet for velstand, politisk stabilitet, sjenerøse velferdsordninger, lav kriminalitet og et bedre liv enn i de fleste andre land?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer