Høyst besynderlig satire

«The Captive» er en på mange måter latterlig, men samtidig absolutt severdig rett-på-video-film. På kino.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: En dag Matthew kjører sin ni år gamle datter Cassandra hjem fra kunstløptrening, forsvinner hun sporløst fra bilen mens han er innom et bakeri for å kjøpe dessert. Årene går uten at verken Matthew, kona Tina eller politiet kommer noe nærmere å finne ut hva som har skjedd, men selv om sporene blir kalde og ekteparet går fra hverandre, er det ingen av dem som mister håpet.  Sterke historier Publikum vet fra første sekund at det er den bisart sadistiske Mika som har bortført Cassandra, og at han holder henne innestengt i en kjeller hvor han tvinger henne til å gjenfortelle følelsesladede episoder fra sitt liv. Etter år med isolasjon og indoktrinering har Cassandra utviklet stockholmsyndrom overfor sin kidnapper, og bistår hans nettverk av likesinnede i å rekruttere nye barn til deres perversje geskjeft.

«The Captive» er en film som gjennomsyres av det særegne b-filmpreget som kjennetegner så mange canadiske sjangerfilmer, og regissør Egoyan river raskt handlingens troverdighet i filler. Mika er en vandrende karikatur med et utseende og en utstråling som lyser sedelighetsforbryter lang vei, og kontrastene mellom spillestilene til Kevin Durand og Mireille Enos (Tina) er så store at det tidvis er vanskelig å akseptere at de spiller i samme film.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer